Αντιπυρική προστασία της… πυρκαγιάς

Must Read

ΟΙ ΠΑΤΑΓΩΔΕΙΣ αποτυχίες αποτελούν… θεσμό για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Επίσης, «θεσμό» αποτελούν οι δικαιολογίες, οι προφάσεις και οι υποσχέσεις έπειτα από κάθε καταστροφή. Το είδαμε να γίνεται σε μια σειρά από περιπτώσεις, όπου χρειάζεται η παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού, όπως οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες.

  • Η θέση μας
    / Εφημερίδα Δημοκρατία

ΕΠΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ Μητσοτάκη οι υπηρεσίες του κράτους δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην αποστολή τους. Στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ξυλόκαστρο η αποτυχία ήταν πλήρης. Η έγκαιρη αναχαίτιση των φλογών, που προκάλεσαν ανθρώπινες απώλειες και κατάπιαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων, δεν κατέστη εφικτή. Το μέτωπο της φωτιάς υποχωρεί και η πυρκαγιά καταστέλλεται μόνο αν φτάσει στη θάλασσα ή σε χέρσο τόπο. Η κυβέρνηση, αντί να δώσει εξηγήσεις και να αναλάβει τις ευθύνες της για την ανικανότητά της να πράξει το παραμικρό, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ακολουθώντας την κυβερνητική πεπατημένη των αερολογιών έπειτα από κάθε πανωλεθρία, είπε για την πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο: «Έχει δημιουργήσει το δικό της μικροκλίμα η πυρκαγιά. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για τις επίγειες δυνάμεις μας και τους δασοκομάντος να φτάσουν στα βάθη αυτών των ρεμάτων. Χρειάζονται ψυχραιμία, υπομονή, σωστή και καθημερινή δουλειά για να αρχίσουμε να έχουμε κάποια στιγμή τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Η «ΚΑΠΟΙΑ στιγμή» στην οποία αναφέρεται ο κ. Κικίλιας, οπότε θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα της διακοπής της θανατηφόρας πορείας του πύρινου μετώπου, είναι τόσο μακριά όσο η πρώτη παραλία ή ένα σημείο χωρίς ίχνος βλάστησης.

Η ΕΛΛΑΔΑ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε πρωθυπουργικά καθήκοντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης βιώνει μια άνευ προηγουμένου περιβαλλοντική τραγωδία. Επί κυβερνήσεως των «αρίστων» έχουν χαθεί ζωές, έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός εκατοντάδες οικίες και επιχειρήσεις κι έχουν γίνει στάχτη εκατομμύρια στρέμματα δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Η αντιπυρική προστασία είναι της πυρκαγιάς.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ συνέπειες διεξαγωγής πολέμου ευρισκόμενοι σε περίοδο… ειρήνης! Αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό της παρελθούσης πενταετίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This