5.000 ευρώ για 4 νύχτες σε lux ξενοδοχείο της Σεούλ για τη Μενδώνη και τον αστυνομικό-συνοδό της!

Must Read

Την ώρα που η Μαρινέλλα κατέρρεε στο Ηρώδειο και δεν υπήρχε ασθενοφόρο με διασώστες του ΕΚΑΒ να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ήταν σε… ταξίδι μαζί με την ειδική σύμβουλό της, τη δημοσιογράφο Άννα Παναγιωταρέα, διπλωματικό σύμβουλο αποσπασμένο στο γραφείο της και τον αστυνομικό φρουρό της στη Νότια Κορέα.

Μπορεί το υπουργείο Πολιτισμού να μην είχε φροντίσει να υπάρχει ένα ασθενοφόρο έξω από το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο, όπου παρευρίσκονταν χιλιάδες ανυποψίαστοι θεατές της συναυλίας της Μαρινέλλας, αλλά διέθεσε το συνολικό ποσό των 19.000 ευρώ για το ταξίδι της Λίνας Μενδώνη και της κουστωδίας της στη χώρα με τη χαμηλότερη υπογεννητικότητα στον κόσμο.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού που δημοσιεύτηκε στη ∆ιαύγεια, εγκρίθηκε η μετακίνηση της Λίνας Μενδώνη και της συνοδείας της στη Νότια Κορέα από τις 23 έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά 7.810 ευρώ κόστισαν τα αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής premium economy class της υπουργού, η τετραήμερη διαμονή της σε υπερπολυτελέστατο ξενοδοχείο που στοίχισε 590 ευρώ τη βραδιά (σ.σ.: πολυτελή σουίτα), ενώ αποζημιώθηκε τόσο η ίδια όσο και η Άννα Παναγιωταρέα με 100 ευρώ ημερησίως επί πέντε ημέρες, δηλαδή πήραν χίλια ευρώ από τα ταμεία του υπουργείου Πολιτισμού για τα «εκτός έδρας».

Το αεροπορικό εισιτήριο και η διαμονή της δημοσιογράφου ήταν αδαπάνως για το Ελληνικό ∆ημόσιο, όπως αναφέρεται σε τονισμένα, μαύρα bold γράμματα της ίδιας απόφασης του ΥΠΠΟ για να κλείσουν τα στόματα στις «κακές γλώσσες»… Τα 6.970 ευρώ έφτασε το κόστος για τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής economy class του αστυνομικού και του διπλωματικού συμβούλου της υπουργού, Β.Ξ.

Στα αξιοπερίεργα, ωστόσο, είναι πως το κόστος διαμονής του αποσπασμένου υπαλλήλου του ΥΠΕΞ ανήλθε σε 240 ευρώ την ημέρα επί τέσσερις ημέρες και του αστυνομικού Ι.Κ. σε 590 ευρώ την ημέρα επί τέσσερις ημέρες, ενώ έλαβαν ημερήσια αποζημίωση 100 ευρώ επί πέντε ημέρες ο υπάλληλος και 80 ευρώ επί πέντε ημέρες ο αστυνομικός.

Το εύλογο ερώτημα είναι γιατί ο αστυνομικός έμεινε σε δωμάτιο με διπλάσια τιμή σε σχέση με τον διπλωματικό υπάλληλο και, μάλιστα, στην αστρονομική τιμή των 590 ευρώ, δηλαδή όσο στοίχισε και το δωμάτιο της υπουργού!

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν διμερείς συναντήσεις με τον ομόλογο υπουργό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Νότιας Κορέας, υπογράφηκε μνημόνιο πολιτιστικής συνεργασίας των δύο χωρών και έγιναν συναντήσεις με φορείς στον χώρο του πολιτισμού. Όμως, το πρόβλημα υγείας της Μαρινέλλας και η απουσία ασθενοφόρου από το Ηρώδειο, που αποκάλυψε η «Espresso», χάλασαν τα σχέδια της υπουργού Πολιτισμού, η οποία αναγκάστηκε να βγει διαδικτυακά από τη Νότια Κορέα στα πρωινάδικα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ρίχνοντας το… μπαλάκι των ευθυνών στην ιδιωτική εταιρία που είχε αναλάβει τη συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο.

Όμως, δεν εξήγησε γιατί το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε σε διαγωνισμό ύψους 2.000.000 ευρώ για τη διάθεση ασθενοφόρου ιδιωτικής εταιρίας στην Ακρόπολη και στους αρχαιολογικούς χώρους της αρχαίας Ολυμπίας, των Μυκηνών, των ∆ελφών, της Κνωσού και της Λίνδου, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ μετά οι επισκέπτες μένουν στο… έλεος του Θεού και των διοργανωτών εκδηλώσεων, όπως της συναυλίας της Μαρινέλλας.

Όταν έκλεισαν οι κάμερες, η υπουργός αναπαύτηκε στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο, όπου η διαμονή κοστίζει 590 ευρώ τη βραδιά, ενώ την ίδια ώρα οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες προσπαθούν να βγάλουν τον μήνα με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα είδη πρώτης ανάγκης…

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Όταν ο πολιτισμός στηρίζεται στα γεροντόπαχα της Μενδώνη και της Παναγιωταρέα και στις ακρωτηριασμένες για τον πολιτισμό θέσεις που πρεσβεύουν τα σούργελα, τολμώ να πω ότι δεν υπάρχουν μόνο πολιτικοί καργιόληδες, αλλά και καργιόλες. Οι φάτσες τους και μόνο δείχνουν το ακριβές στίγμα του πολιτισμού. Α, ρε Ελλάδα με τι έμπλεξες, με ποιους χασάπηδες που σε τεμαχίζουν με τον πολιτιστικό μπαλτά καθημερινά και σε κάνουνε κιμά!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This