Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο και μια πλημμύρα στη Θεσσαλία, ασχολείται με το Μεσανατολικό. Τούτη η σκέψη θα μπορούσε να προκαλέσει θυμηδία, αλλά προκαλεί θλίψη και ανησυχία – για ευνόητους λόγους.
- Η θέση μας
/Εφημερίδα Δημοκρατία
ΧΘΕΣ συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέματα την κρίση στη Μέση Ανατολή και το ενδεχόμενο να προκύψει ανάγκη εκκένωσης πολιτών από τις ελληνικές κοινότητες του Λιβάνου και του Ισραήλ, και μεταφοράς τους στην Ελλάδα.
ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ καλές είναι, αλλά ακόμα καλύτερη η ουσία – και αυτή η ουσία αφορά την ασφάλεια του λαού και του έθνους. Το ΚΥΣΕΑ, φυσικά, έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο να απομακρυνθούν Έλληνες από το Ισραήλ και τον Λίβανο και να μεταφερθούν στην Ελλάδα. Όμως, μαζί με αυτό έπρεπε να τεθεί το ζήτημα της εσωτερικής ασφάλειας.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να μιλάμε για εθνική ασφάλεια στην πατρίδα μας, όπου περιφέρονται εκατοντάδες χιλιάδες ισλαμιστές λαθρομετανάστες, οι οποίοι ουσιαστικά επιδοτούνται για να βρίσκονται εδώ. Η κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώσει τον λαό για τον ακριβή αριθμό τους και να εξηγήσει πώς σκοπεύει να χειριστεί μια πιθανή εξέγερση μερικών χιλιάδων εξ αυτών.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ πως περαιτέρω όξυνση των αντιθέσεων και των συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ, Ιράν και Αράβων στην «γειτονιά» μας μπορεί να οδηγήσει τους ριζοσπαστικοποιημένους μουσουλμάνους σε πράξεις βίας. Αυτές ενδέχεται να συντονίζονται από κάποιο κέντρο, αλλά μπορεί και να είναι αυθόρμητες. Το κράτος θα είναι, άραγε, σε θέση να τους ελέγξει;
ΕΠΙΣΗΣ, οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν πόσοι αλλοδαποί παραμένουν στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταδίκες σε βάρος τους για ποικίλες παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα, και πόσες απελάσεις τέτοιου είδους προσώπων έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.
ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ… απορίες καλό είναι να απαντηθούν τώρα, ώστε να μην προσπαθήσει η κυβέρνηση να τις απαντήσει όταν ο κόμπος θα έχει φτάσει στο χτένι.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να μιλάμε για εθνική ασφάλεια, αν υπάρχουν μυριάδες πιθανοί και… απίθανοι εχθροί εντός των τειχών.