Η ντροπή των ΜΜΕ για το έγκλημα των Τεμπών

Must Read

ΣΙΩΠΟΥΝ για το δάσος των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης για το δυστύχημα στα Τέμπη και φωνασκούν για τις «έριδες» μεταξύ των οικογενειών. Αυτήν τη στάση κρατούν τα συστημικά ΜΜΕ για όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και για όσα ακολούθησαν.

  • Η θέση μας
    / Εφημερίδα Δημοκρατία

ΕΔΩ ΚΑΙ περισσότερο από ενάμιση χρόνο δεν έχουν κάνει ρεπορτάζ σε βάθος για την ενημέρωση που είχε η κυβέρνηση για το χάλι στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, για το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, για τη μονταζιέρα των διαλόγων του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς των τρένων εκείνη τη νύχτα, για το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος, για τη μεταφορά των μπάζων -μαζί με λείψανα θυμάτων- σε οικόπεδο, για τη διοικητική άλυσο, που έδινε εντολές συγκάλυψης της υπόθεσης. ∆εν ασχολήθηκαν καν με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έχουν κάνει οι οικογένειες των θυμάτων. Ό,τι πρόβαλλαν τα περισσότερα «έγκυρα» ΜΜΕ όλως… τυχαίως δεν απείχε ούτε χιλιοστό από την επίσημη κυβερνητική εκδοχή.

ΤΩΡΑ, με αφορμή την πρωτοβουλία κάποιων οικογενειών θυμάτων να διοργανωθεί συναυλία εις μνήμην των παιδιών τους και να επιβληθεί εισιτήριο 15 ευρώ, και τη δημοσιοποίηση της αντίθεσης κάποιων άλλων οικογενειών που έχασαν μέλη τους στα Τέμπη να επιβληθεί εισιτήριο, τα προαναφερθέντα ΜΜΕ… θυμήθηκαν το δυστύχημα! Επιλέγουν να επικεντρώσουν τα ρεπορτάζ τους στο -ομολογουμένως, θλιβερό- θέαμα των χαροκαμένων ανθρώπων που ερίζουν για μία συναυλία, και όχι στο ίδιο το περιστατικό και στην αναζήτηση της αλήθειας.

ΚΑΝΕΙΣ δεν νιώθει ικανοποίηση όταν παρακολουθεί τις δημόσιες αντεγκλήσεις συγγενών θυμάτων. Όμως, όλοι γνωρίζουν ότι καμία δεν είναι υποχρεωμένη, νομικά ή ηθικά, να συντάσσεται με την άποψη των υπολοίπων. ∆εν είναι στράτευμα οι άνθρωποι που έχασαν συγγενείς στα Τέμπη. Καθένας από αυτούς έχει ξεχωριστή προσωπικότητα και διαφορετικές αντιλήψεις για την προβολή της υπόθεσής τους και τους χειρισμούς που πρέπει να κάνουν για να βρουν το δίκιο τους.

ΑΥΤΟ που είναι το μείζον είναι οι απώλειες 57 συνανθρώπων μας και η αναζήτηση των ευθυνών των πρωταιτίων της τραγωδίας. Εκεί πρέπει να επικεντρώνουν τα ΜΜΕ το ενδιαφέρον τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This