Τασούλας αντί Σακελλαροπούλου: Ο απόλυτος διασυρμός του θεσμού

Must Read

Μπροστά στην εθνική και κοινωνική καταστροφή που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί ο Μητσοτάκης, ο διασυρμός του πολιτεύματος ίσως να είναι και το μικρότερο κακό. Έχει όμως κι αυτός τη σημασία του.

Όπως πρώτο το Newsbreak.gr σας είχε αποκαλύψει στις 5 Ιουνίου, ο Κώστας Τασούλας φαίνεται να είναι η τελική επιλογή του Μητσοτάκη για την αντικατάσταση της Σακελλαροπούλου. Αυτό καθίσταται εμφανές μετά και την σημερινή αγιογραφία της εφημερίδας που θεωρείται η φωνή του Μαξίμου στο πρόσωπο του, αλλά και λόγω του πρόσφατου δείπνου που είχε ο πρόεδρος της Βουλής με την νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από λίγες ημέρες.

Η σημερινή αγιογραφία πάντως, θεωρείται και μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου αυτός να σταματήσει να πιέζει τον Μητσοτάκη για την θέση.

Αυτή η εξέλιξη, αποτελεί και την ταφόπλακα του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Κώστας Τασούλας θα είναι ο πρώτος πρόεδρος που ουσιαστικά θα διοριστεί από την κυβέρνηση, με μία ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία μέσα στο κοινοβούλιο. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος της αναθεώρησης του Συντάγματος, για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας με απλή πλειοψηφία.

Μία αναθεώρηση που θα μείνει στην ιστορία ως «αναθεώρηση Τασούλα»!

Από το αίσχος της επιλογής της Σακελλαροπούλου, η οποία αποδείχτηκε μετακλητή υπάλληλος του Μητσοτάκη, αλλά επελέγη με απολύτως αντεθνικά και διαπλεκόμενα κριτήρια, περνάμε στην απόλυτη απαξίωση.

Ειδικά από τη στιγμή που ο Κώστας Τασούλας ήταν η αιτία που η Ελλάδα καταδικάστηκε για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ)!

Ήταν το 2006, όταν η Βουλή αρνήθηκε να άρει την ασυλία Τασούλα, προκειμένου ο τελευταίος να δικαστεί για ποινική υπόθεση…

Φανταστείτε το ποιος θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη και ολόκληρη την υφήλιο…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This