Τον Χάρη Δούκα στηρίζει ο Καστανίδης για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

«Μόλις πριν έναν χρόνο του έδειξε εμπιστοσύνη και ένα μεγάλο τμήμα της αντιπολίτευσης»

Must Read

Με τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ να πλησιάζει, ήδη έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται οι στηρίξεις στελεχών στους δυο υποψηφίους, Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θεσσαλονίκης Χάρης Καστανίδης, που του πήρε την έδρα ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Αθήνα 9.84 τάχθηκε στο πλευρό του Χάρη Δούκα.

Και αιτιολογώντας την απόφασή του τόνισε:

«Ο Χάρης Δούκας εμφανίστηκε να διεκδικεί και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έχοντας συνείδηση ότι μια καθυστέρηση θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες εμπέδωσης ακροδεξιών σχημάτων– όπως έγινε στην Ευρώπη- και προσπαθεί να εισέλθει τώρα στην κεντρική πολιτική σκηνή, έχοντας υπόψιν του ότι μόλις πριν έναν χρόνο του έδειξε εμπιστοσύνη και ένα μεγάλο τμήμα της αντιπολίτευσης. ‘Αρα έχει ένα κεκτημένο, αυτό το κεκτημένο γιατί να το αφήσουμε έτσι; Γιατί να μη δούμε αν αυτό το κεκτημένο μπορεί να γίνει και στην κεντρική πολιτική σκηνή; 

Γιατί ένας Δήμαρχος δεν κάθεται στα αυγά του; Αυτό είναι το επιχείρημα που εκπορεύτηκε από δεξιούς κύκλους οι οποίοι κατηγορούσαν ότι έρχεται ξαφνικά και τα θέλει όλα και βιάζεται πάρα πολύ. Θα μου επιτρέψετε μια ψύχραιμη τοποθέτηση. Έχουμε κρίση αντιπροσώπευσης. Αυτό φάνηκε κι από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Σημαίνει ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Όταν έχεις μια τέτοια κρίση πρέπει να δεις ποια είναι τα συγκριτικά σου πλεονεκτήματα για να οδηγηθείς πάλι στη νίκη. Επίσης, δεν υπάρχει αντιπολίτευση που να κάνει άλμα προς το μέλλον. Η κρίση αντιπροσώπευσης κάπου πρέπει να οδηγήσει. Ο κίνδυνος είναι να οδηγηθεί το πολιτικό σκηνικό προς τα ακροδεξιά.

Σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις το ΠΑΣΟΚ χάνει ψήφους και ειδικά σε μια συγκυρία που χάνει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, είχαμε αύξηση της αποχής. Είναι απλά τα πράγματα. Και δεν προσεγγίζω με υποκειμενική διάθεση τα πράγματα. Έχει ανάγκη η χώρα το ΠΑΣΟΚ. Έγιναν λάθη. Αρκεί όμως να τα βλέπουμε».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This