Αφροδίτη Λατινοπούλου: Παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα

Must Read

Παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε η Αφροδίτη Λατινοπούλου, κάνοντας λόγο για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, που στοίχησαν την ζωή σε ανθρώπους και μετέτρεψαν σε στάχτες και αποκαΐδια αμέτρητα στρέμματα γης και κόπους μίας ζωής.

«Αγαπητοί συνάδελφοι. Από το 2017 μέχρι σήμερα έχουν καεί το 37% των δασών της Αττικής. Μόνο πέρσι κάηκαν 900.000 στρέμματα στη Δαδιά, στον Έβρο, που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καταστροφή από πυρκαγιά των τελευταίων 40 ετών. Εύβοια, Σέρρες, Κόρινθος, Καβάλα, Ρόδος, κάηκαν επίσης», ανέφερε αρχικά η πρόεδρος της Φωνής Λογικής, εκφράζοντας

«Για όλες τις χώρες του νότου χρειάζονται τρεις κινήσεις. Πρώτον, είναι επιτακτική η ανάγκη απόκτησης πυροσβεστικών αεροπλάνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε συνδυασμό με το στόλο κάθε κράτους, μία κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση θα είναι πιο αποτελεσματική, οικονομικά αποδοτική και θα ανάγκαζε τις εταιρείες να προτεραιοποιήσουν την κατασκευή πυροσβεστικών αεροσκαφών. Δεύτερον, προτείνω την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οργανισμού Πολιτικής Προστασίας, με πολλαπλές βάσεις, ο οποίος θα διαθέτει μία μόνιμη δύναμη άμεσης αντίδρασης έτοιμη να επέμβει όποτε χρειάζεται. Τρίτον, χρειάζονται κονδύλια για την πρόληψη, όπως είναι οι καθαρισμοί δασών, τα επιβραδυντικά υγρά, οι σωστές αναδασώσεις κ.α.», επεσήμανε και κατέληξε λέγοντας:

«Καλώ λοιπόν την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταθεί δίπλα στις μεσογειακές χώρες, πρωτίστως στην Ελλάδα, που έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα την τελευταία 5ετία και να βοηθήσει να προστατευθούν έτσι οι ζωές, οι περιουσίες και το περιβάλλον». 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This