Τα ιδιαίτερα θεαματικά άλματα ζωής της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίνας Κοντοτόλη

Από τις... μιζανπλί στα Τρίκαλα, κοσμήτορας στη Βουλή

Must Read

Τα άλματα ζωής της βουλευτού Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ και συντρόφου του Γιάννη Ραγκούση, που φυσικά βρίσκεται στο Κοινοβούλιο με την ψήφο των συμπατριωτών της, είναι ιδιαίτερα θεαματικά.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη προχθές για «τα αξιώματα του προεδρείου» εξέλεξε τρεις κοσμήτορες σε σύνολο 261 ψηφισάντων, μεταξύ αυτών και η πρώην κομμώτρια και νυν βουλευτής.

Από τη Ν.∆. εκλέχτηκαν οι Βασίλειος Υψηλάντης, που έλαβε 231 ψήφους, και Βασίλειος Γιόγιακας, με 231 ψήφους. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε η Μαρίνα Κοντοτόλη που πήρε 237 ψήφους και 24 ψήφους παρών. Μάλιστα κατά την ανάγνωση του ονόματός της για την εκλογή της από τον Θανάση Μπούρα, εκείνος έκανε σαρδάμ με το επώνυμό της, με αποτέλεσμα να μείνουν όλοι… άναυδοι. «Για το αξίωμα του κοσμήτορα εκλέγεται η κυρία Μαρίνα Κοντοκόλη» είπε ο Μπούρας, προκαλώντας κομφούζιο γέλωτα με το Κοντοτόλη που το έκανε… Κοντοκόλη!




 

Πού να το φανταζόταν, λοιπόν, η Μαρίνα Κοντοτόλη, όταν κάποτε, με το πιστολάκι ανά χείρας, έκανε κους κους με τις πελάτισσές της για τα πολιτικά της χώρας ότι θα βρισκόταν στο προεδρείο της Βουλής ως κοσμήτορας.

Θα μου πείτε, δεν είναι λίγες οι φορές που το Κοινοβούλιο μετατρέπεται σε κομμωτήριο, εξαιτίας συμπεριφορών και συζητήσεων για… τρίχες, αλλά ο δρόμος που διήνυσε η βουλευτής είναι αξιοπρόσεκτος. Το κορίτσι από τη Γλυκομηλιά Καλαμπάκας προσπάθησε και σπούδασε σε ηλικία σχεδόν 40 χρονών. Το 2013, σε ηλικία 38 ετών, κι ενώ ήταν ήδη μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας δύο παιδιών και ταυτόχρονα εργαζόμενη επαγγελματίας σε Τρίκαλα και Αθήνα, γράφτηκε στο Γενικό Εσπερινό Λύκειο Τρικάλων. Έπειτα από τετραετή σχολική φοίτηση απέκτησε το απολυτήριο Γενικού Λυκείου και συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2017, πετυχαίνοντας την είσοδό της στο πανεπιστήμιο, στις Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες.

«Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω για άλλη μία φορά τα καθήκοντά μου ως κοσμήτορας στη Βουλή των Ελλήνων. ∆εσμεύομαι να συνεχίσω να υπηρετώ με συνέπεια τους θεσμούς του ελληνικού Κοινοβουλίου και κατ’ επέκταση τους πολίτες» δήλωσε χαρούμενη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σύντροφος του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση.

Κοσμήτορας λοιπόν η Μαρίνα, στο πλάι του προέδρου της Βουλής, να τον επικουρεί σε οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα της Βουλής ή σε άλλες αρμοδιότητες που αναθέτει με απόφασή του ο ίδιος. «Άξιο κορίτσι» η Μαρίνα Κοντοτόλη και μπράβο της!

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This