Χρειάζεται ευρύτερο πλέγμα κινήτρων

Must Read

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ των νέων για σταδιοδρομία στις Ένοπλες ∆υνάμεις έχει μειωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, και αυτό μπορεί να υπονομεύσει το αξιόμαχό τους. Η παραπάνω διαπίστωση επιβεβαιώθηκε και στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, που δημιούργησαν κενά στις ανώτατες στρατιωτικές σχολές της χώρας μας. Όχι μόνο μειώνεται ο αριθμός όσων ενδιαφέρονται να εισαχθούν στις σχολές, αλλά αυξάνεται ο αριθμός όσων αποχωρούν στο πρώτο έτος φοίτησης!

  • Η θέση μας
    /Εφημερίδα Δημοκρατία

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Εθνικής Αμυνας Νίκος ∆ένδιας και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσαν χθες μια σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση της μείωσης εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές. Τα βασικότερα εξ αυτών συνοψίζονται στην αύξηση των αποδοχών των σπουδαστών στρατιωτικών σχολών, στη χορήγηση φοιτητικού πάσου, στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, και στην πρόσβαση σε ευκαιρίες για έρευνα, εξειδίκευση και εξέλιξη στον επιστημονικό τομέα.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ των υπουργείων, καθώς και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν είναι αρκετά. Εδώ και περίπου μισό αιώνα, η ελληνική κοινωνία δέχεται έναν συστηματικό «βομβαρδισμό» αντιστρατιωτικής προπαγάνδας. Η εικόνα που καλλιεργείται για τις Ένοπλες ∆υνάμεις και τα στελέχη τους είναι αρνητική, μειωτική του κύρους τους και του ρόλου που έχουν διαδραματίσει στην Ιστορία του έθνους μας. Η αδιάκοπη επανάληψη των αρνητικών στερεοτύπων για το στράτευμα ήταν αναμενόμενο να επηρεάσει τους νέους μας. Είναι άμεση η ανάγκη ανατροπής τούτης της παραπλανητικής εικόνας για τις Ένοπλες ∆υνάμεις.

ΕΠΙΣΗΣ, το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί δεν περιορίζεται στις απολαβές των σπουδαστών των στρατιωτικών σχολών, ούτε λύνεται με τη χορήγηση φοιτητικού πάσου. Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της στέγασης, των εξόδων και της αναστάτωσης που προκαλούν οι συχνές μεταθέσεις.

ΣΥΝΕΠΩΣ, η στελέχωση των Ενόπλων ∆υνάμεων δεν αποτελεί ένα «στοίχημα» που μπορεί να κερδηθεί μέσα σε μία ημέρα, με την ανακοίνωση κάποιων -αναμφίβολα θετικών- μέτρων. Χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά από την πλευρά της κυβέρνησης, αφού προηγηθεί η μελέτη των σχετικών προτάσεων που έχουν κατά καιρούς κάνει τόσο η ηγεσία των Ενόπλων ∆υνάμεων όσο και οι ενώσεις των αποστράτων.

ΕΤΣΙ θα στηριχθούν ουσιαστικά οι Ένοπλες ∆υνάμεις της πατρίδας μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This