Παραμυθάς με… πατέντα ο Ταχιάος!

Για να καλύψει την γκάφα με τα εισιτήρια του μετρό Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι οι μετακινήσεις θα είναι τζάμπα μέχρι να εξοικειωθούν οι επιβάτες

Must Read

Έπεσαν οι μάσκες και το φιάσκο με τα άχρηστα εισιτήρια του μετρό Θεσσαλονίκης που πλήρωσε ο ελληνικός λαός, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις 30 Νοεμβρίου, αφού ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Ταχιάος ανακοίνωσε πως τουλάχιστον η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του μετρό θα είναι… δωρεάν για τους επιβάτες!

Φυσικά ποτέ δεν παραδέχθηκε ευθέως την αστοχία του διαγωνισμού για τα 2.000.000 εισιτήρια και τις 200.000 «έξυπνες» κάρτες, αλλά, εμμέσως πλην σαφώς, με την απόφαση να δοθεί δωρεάν μετακίνηση στους επιβάτες του μετρό επιβεβαιώνει πλήρως την είδηση που έγραψε η «δημοκρατία» την προηγούμενη εβδομάδα, με πηγή από τη Μακεδονία, και πρέπει να παρατηρήσετε ότι στη δήλωσή του αναφέρει «τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα».

Άρα είναι πιθανό να ισχύσει η δωρεάν μετακίνηση για παραπάνω από μία εβδομάδα, ακριβώς επειδή δεν θα είναι έτοιμα τα νέα εισιτήρια και οι «έξυπνες» κάρτες.

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Νίκος Ταχιάος, μιλώντας στην ΕΡΤ, έβαλε μέσα στο όλο σκηνικό και την… Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέροντας: «Τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα θα είναι δωρεάν η μετακίνηση με το μετρό. Μας το υπέδειξε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρέπει να εξοικειωθούν οι Θεσσαλονικείς με το έργο» είπε και όλοι γελάσαμε, γιατί σιγά μην ασχοληθεί η Ε.Ε. με το μετρό Θεσσαλονίκης και την αστοχία της ελληνικής κυβέρνησης στα εισιτήρια.

Και κάτι ακόμα: Σε τι να προσαρμοστούν οι Θεσσαλονικείς; Στο πώς να εκδώσουν εισιτήριο για το μετρό; Αν είναι ποτέ δυνατόν, αυτό να γίνει πιστευτό από νοήμονες ανθρώπους.

Για τα ζητήματα ασφαλείας, ο κ. Ταχιάος διαβεβαίωσε πως «δεν θα αναλαμβάναμε ποτέ την ευθύνη να βάζαμε κόσμο μέσα στο μετρό αν νιώθαμε ότι δεν μπορούμε να παράσχουμε ασφάλεια. Αυτό κάναμε μέσα από τις πιστοποιήσεις γερμανικού οίκου».

Το μετρό πρόκειται να μπει σε περίπου ενάμιση μήνα στη ζωή των Θεσσαλονικέων και οι τελευταίες εργασίες, ώστε το έργο να παραδοθεί στις 30 Νοεμβρίου, συνεχίζονται.

Τις τελευταίες ημέρες τοποθετούνται στους τοίχους των σταθμών του μετρό μεγάλοι πίνακες με τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν κατά την κατασκευή του έργου, ενώ συνεχίζονται τα δοκιμαστικά δρομολόγια.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This