Νέα διαρροή τηλεφώνων σε «γαλάζιους» πολιτικούς!

Υποψήφιοι με τη Ν.Δ. παραμονές των βουλευτικών εκλογών του 2023 έστελναν μηνύματα σε αστυνομικούς - Δεν έχουν τέλος τα κυβερνητικά σκάνδαλα με την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων

Must Read

Ενα βήμα πριν από την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία κατά πληροφορίες ετοιμάζεται να επιβάλει πρόστιμο στη Νέα Δημοκρατία για το σκάνδαλο της διαρροής e-mail Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε εκτός του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου την Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, νέες… αναταράξεις έρχονται για το κυβερνών κόμμα. Αφορούν δε και πάλι διαρροή, των προσωπικών κινητών τηλεφώνων αστυνομικών σε «γαλάζιους» υποψηφίους, παραμονές των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Η νέα υπόθεση αφορά καταγγελία αστυνομικού στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σύμφωνα με την οποία έλαβε προεκλογικό υλικό, μέσω sms, στο προσωπικό κινητό του τηλέφωνο από τα πολιτικά γραφεία του σημερινού υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου και του πρώην υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, χωρίς ποτέ ο ίδιος να έχει συναινέσει σε αυτό. Στην καταγγελία του ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι, επειδή έχει μακροχρόνια συνδικαλιστική δράση σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, έγινε λήπτης πολλαπλών καταγγελιών από συναδέλφους του για την αποστολή παρόμοιων πολιτικών μηνυμάτων από τους δύο προαναφερθέντες υπουργούς.

Η υπόθεση των καταγγελιών του αστυνομικού αρχικά αρχειοθετήθηκε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για λόγους τυπικούς, καθώς η πρακτική της Αρχής απαιτεί ο καταγγέλλων πριν από την προσφυγή του να έχει ενημερώσει προηγουμένως τον καταγγελλόμενο. Εκ των υστέρων ωστόσο, όπως απαιτείται από την Αρχή, ο αστυνομικός έκανε αίτηση «θεραπείας» της υπόθεσης, αφού στο μεταξύ ενημέρωσε τους κυρίους Θεοδωρικάκο και Πλεύρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την υπόθεση άνοιξε ξανά και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεκάδες είναι οι υποθέσεις που εκκρεμούν στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με καταγγελίες εις βάρος υποψηφίων -κυρίως της Ν.Δ.-, οι οποίες αφορούν διαρροή αριθμών κινητών τηλεφώνων αλλά και e-mails για τις διπλές βουλευτικές εκλογές του 2023 και για τις ευρωεκλογές. Πολύ λιγότερες είναι οι καταγγελίες εις βάρος υποψηφίων για τις ευρωεκλογές και πολύ περισσότερες για τις βουλευτικές εκλογές, με κοινό περιεχόμενο, καθώς σχεδόν όλες αφορούν την αποστολή sms με προεκλογικό υλικό.

Στην οδό Πειραιώς θα ακουστεί η «καμπάνα» για τα δεδομένα των απόδημων Ελλήνων

Η μοναδική υπόθεση για την οποία ελέγχεται από την Αρχή και πολιτικό κόμμα και όχι μόνο μεμονωμένοι υποψήφιοι αφορά το σκάνδαλο της διαρροής e-mails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε εκτός του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου την Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Για την ιστορία, μέχρι τώρα η Αρχή έχει εκδώσει πόρισμα για την πρώην ευρωβουλευτή Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και για το υπουργείο Εσωτερικών, έχοντας καταλογίσει πρόστιμα για διαρροή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Εκκρεμεί η απόφαση της Αρχής για τη Ν.Δ., που μπήκε στο κάδρο των ευθυνών μετά την ακρόαση στην Αρχή του πρώην γραμματέα Αποδήμων του κόμματος Νίκου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος επέμενε ότι η διαρροή έγινε με «άνωθεν εντολή» από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η απόφαση της Αρχής για το εάν πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο στη Ν.Δ. για ευθύνες και παραλείψεις της στην υπόθεση του σκανδάλου των emails Ασημακοπούλου αναμένεται μέσα στην εβδομάδα.

*πηγή: εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This