Οι δύο πρώην, ο Άγιος Ανδρέας και το κεφάλι του Μπρατάκου

Must Read

Όσοι νομίζουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου, ακόμη και τα ντουβάρια του οποίου νοσταλγεί ο υπουργός των Εξωτερικών κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ξεμπέρδεψε με τις εμφανίσεις, ή μη εμφανίσεις και τις παρεμβάσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών της παράταξης, μάλλον πλανώνται πλάνην οικτράν.

Πληροφορούμαι αρμοδίως ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής μετά την σεμνή αλλά εντυπωσιακή παρουσία του στην εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών μαζί με τον κ. Αντώνη Σαμαρά σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Πάτρα όπου θα μιλήσει στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ιδιαίτερα επιτυχημένου βιβλίου του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Χαρβαλιά, «Γιαβόλ». Το βρίσκω απολύτως φυσιολογικό δεδομένου ότι ο πρώην πρωθυπουργός προλογίζει το βιβλίο του συγγραφέα που επικεντρώνεται στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Η εκδήλωση στην αχαϊκή πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου μία εβδομάδα πριν από την γιορτή του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα, επομένως δεν θα έχει πιάσει ακόμη το κρύο που δαγκώνει. Το Μαξίμου ωστόσο ήδη έχει «παγώσει» από την προαναγγελία της εκδήλωσης. Αναρωτιέμαι γιατί. Να επισημάνω ότι είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει στην πόλη της Πάτρας που θεωρείται «προπύργιο» του παπανδρεϊσμού.

Για όλα όμως υπάρχει πάντα η πρώτη φορά. Η παρουσία των κ.κ. Καραμανλή και Σαμαρά στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου μπορεί να μην ήταν η πρώτη τους κοινή εμφάνιση. Ήταν όμως ένα σαφέστατο μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου πως αμφότεροι όχι απλώς προσπερνούν την υποψηφιότητα του εκλεκτού του Μαξίμου κ. Γιώργου Φουφόπουλου για την προεδρία, αλλά συγχρόνως δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην υποψηφιότητα του πάντα ΠΑΣΟΚ και κατά φεγγάρια ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου. Πληροφορούμαι ότι πρώτος ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση ο κ. Καραμανλής και στην πορεία αποδέχτηκε το κάλεσμα και ο κ. Σαμαράς.

Τώρα, οφείλω να σάς ενημερώσω ότι η υπόθεση των εκλογών στα Επιμελητήρια δεν είναι αμελητέα για τα πολιτικά κόμματα και δη για το κυβερνών. Μαθαίνω ότι η επανεμφάνιση των δύο στο πλευρό του κ. Χατζηθεοδοσίου έπεσε πολύ βαριά και στο Μαξίμου και στον κ. Γιάννη Μπρατάκο.

Θυμίζω ότι ο καρατομηθείς υπουργός είχε φροντίσει προ διετίας να εκπαραθυρώσει με αντιδημοκρατικές διαδικασίες τον κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου από την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και πλέον θεωρεί πως ό,τι συνέβη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο μπορεί να επαναληφθεί και στο ΕΒΕΑ όπου κατεβαίνει ο ίδιος υποψήφιος.

Ο κ. Μπρατάκος τονίζω ότι ζήτησε την ευλογία του κ. Μητσοτάκη για την κάθοδό του, στις 15 Ιουλίου, όταν επέστρεψε για πρώτη φορά στο Μαξίμου μετά τον «αποκεφαλισμό» με αφορμή τις γνωστές «κοινωνικές» επισκέψεις του σε σπίτι επιχειρηματία, με τον οποίο η κυβέρνηση βρισκόταν στα κάγκελα για τις αποκαλύψεις γύρω από την τραγωδία των Τεμπών. Για την ιστορία οι εκλογές στο ΕΒΕΑ θα γίνουν τού Αγίου Ανδρέα…

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου που μετά την καθαίρεσή του τον περίμενε καρτερικά στη γωνία κατήγγειλε μέσα στο κατακαλόκαιρο «ωμή παρέμβαση στις εκλογές των Επιμελητηρίων υπέρ του κ. Μπρατάκου» σημειώνοντας ότι ανέβαλε συνεχώς τις εκλογές για τρία χρόνια προκειμένου να είναι ο ίδιος υποψήφιος. Έχω την αίσθηση ότι θα ακολουθήσει τρικούβερτο γλέντι, χωρίς να υποτιμώ την γιορτή που έλαβε χώρα στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου όπου μετά τις βραβεύσεις συνέδραμε στο κέφι η ερμηνεύτρια κυρία Ελένη Τσαλιγοπούλου.

*πηγή: εφημερίδα «Εστία της Κυριακής» – Κυρία επί των Τιμών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This