«Ε, λοιπόν, δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα σήμερα». Αυτή η πασίγνωστη ατάκα του Ντίνου Ηλιόπουλου από τον «Ατσίδα» της Φίνος φιλμ, του 1961, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηρίσει τη χθεσινή αλλαγή σκυτάλης στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ενώ ο νέος ένοικος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, στάθηκε μπροστά στην απελθούσα Κατερίνα Σακελλαροπούλου προφανώς χαρούμενος και συγκινημένος, εκείνη δεν είχε διάθεση για πολλά πολλά, με το παγερό χαμόγελό της, που και αυτό έβγαινε μετά βίας, να μαρτυρά τη διάθεσή της!
Ενοχλημένη (;)
Λογικό, θα πει κανείς, αφού ύστερα από μια ολόκληρη πενταετία, χθες άφησε το Προεδρικό και το γραφείο όπου πέρασε σημαντικό μέρος της ζωής της. Από την άλλη, ίσως ήθελε να δείξει άλλη μία φορά την ενόχλησή της για το ότι ο Μητσοτάκης τής γύρισε την πλάτη! Τόσο τη στιγμή που υποδέχτηκε τον Τασούλα όσο και κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους ήταν παγοκολόνα! Ακόμη κι όταν πήρε το δώρο που της έκανε ο Τασούλας, τον συλλεκτικό τόμο «Υμνος εις την Ελευθερία», μάλλον είχε διάθεση για… τρολάρισμα λέγοντας πως τον είχε ήδη!

«Σας εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στα καθήκοντά σας. (…) Αναλαμβάνετε σε μια εποχή αλλεπάλληλων κρίσεων. Ο ενωτικός και συμβολικός ρόλος του ΠτΔ, η προσήλωση στο Σύνταγμα και στους νόμους και η επαφή με την κοινωνία ενισχύουν το πολίτευμα. Είμαι βέβαιη ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθείτε και θα είμαι στη διάθεσή σας» ήταν τα λόγια της, σε αντίθεση με τον νέο Πρόεδρο, που μόλις ξεκούμπωσε το σακάκι του, έβγαλε το… σκονάκι του και εκφώνησε έναν αρκετών λεπτών λόγο! Και αφού τελείωσαν οι αβρότητες, έπεσε ένα σταυρωτό φιλί, έτσι, για καλό κατευόδιο (για το γραφείο της στην οδό Σίνα, που είναι ήδη έτοιμο), με την απελθούσα Πρόεδρο να αποχωρεί ολίγον ξενερωμένη και χωρίς να κάνει κάποια δήλωση στις τηλεοπτικές κάμερες…
Άδεια έδρανα στη Βουλή υπό τη σκιά των Τεμπών
Λίγο πριν ο Κωνσταντίνος Τασούλας ορκιστεί ενώπιον της Βουλής η ατμόσφαιρα ήταν κάπως, μια και δεν έδωσαν το «παρών» η Ελληνική Λύση και η Πλεύση Ελευθερίας, όπως και αρκετοί βουλευτές, είτε ανεξάρτητοι είτε της Νέας Αριστεράς, καθώς είναι βαριά η σκιά των Τεμπών στον δημόσιο βίο. Ποτέ άλλοτε σε ορκωμοσία Προέδρου της Δημοκρατίας δεν υπήρχαν άδεια έδρανα στη Βουλή! Είναι πρωτοφανές γεγονός. Κι όμως, χθες έγινε και αυτό, με τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Ελληνικής Λύσης και της Πλεύσης Ελευθερίας να απουσιάζουν, διαμαρτυρόμενες για τη συμπεριφορά του Τασούλα ως προέδρου της Βουλής έναντι του θέματος των Τεμπών.
«Ο κ. Τασούλας δεν έκρυψε μόνο τις δικογραφίες για τα Τέμπη, έκρυψε και τις δικογραφίες για το Μάτι. (…) Εμείς τασσόμαστε μαζί με τους πολίτες που διεκδικούν το τέλος της συγκάλυψης. Γνωρίζουμε ότι ο κ. Τασούλας διαδραμάτισε ρόλο στη συγκάλυψη και γι’ αυτό τοποθετήθηκε στη θέση αυτή από τον κ. Μητσοτάκη» ήταν τα όλο νόημα λόγια της Κωνσταντοπούλου.
Μετά την ορκωμοσία του ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτησε όσους έσπευσαν να τον χαιρετήσουν, το υπουργικό συμβούλιο και βουλευτές δηλαδή, ενώ είχε και θερμότατη χειραψία με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά και τους λοιπούς αρχηγούς των κομμάτων που ήταν εκεί!
Η αλλαγή
Λυπημένη που έφυγε αλλά πολύ ανανεωμένη αποχώρησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αν μη τι άλλο, η θητεία της σε τέτοιο δημόσιο αξίωμα που περιλάμβανε πολλές εμφανίσεις και ταξίδια, της έδωσε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους νεωτερισμούς της μόδας και το styling. Και για μια γυναίκα είναι «ωραίο δώρο» αυτό.
Στα πέντε χρόνια που πέρασαν η πρώην Πρόεδρος άλλαξε πολύ την εξωτερική της εμφάνιση, επιλέγοντας πιο μοντέρνα ρούχα, κόμμωση και μακιγιάζ. Η σημερινή της εικόνα απέχει αρκετά από αυτήν της δικαστού του 2020. Με άλλη κουπ στα μαλλιά, χωρίς γυαλιά και με πιο φρέσκο πρόσωπο από ό,τι παλαιότερα εμφανίστηκε και χθες. Εκοψε σε πιο κοντό καρέ τα μαλλιά της, στα οποία πρόσθεσε και μερικές φωτεινές ανταύγειες, ενώ είχε πολύ έντονο μακιγιάζ στα μάτια, για να συμπληρώνουν την εικόνα μπροστά στα φώτα των καμερών που αναδεικνύουν όλες τις ατέλειες και γι’ αυτό απαιτείται ιδιαίτερο μακιγιάζ. Φορούσε δε μπλε κοστούμι και χαμηλοτάκουνα μαύρα γοβάκια.
Κατά την αναχώρησή της από το Προεδρικό και σε mood «η πίκρα σήμερα δεν έχει σύνορα», που τραγουδούσε και η Δήμητρα Γαλάνη, Η Κατερίνα Σακελαροπούλου χαιρέτησε τους δημοσιογράφους, τους οποίους ευχαρίστησε για το έργο τους σε αυτά τα πέντε χρόνια της θητείας της.
H επιλογή!
Εκ των τριών υπασπιστών που επέλεξε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας η μία είναι γυναίκα αξιωματικός και μάλιστα του Στρατού Ξηράς. Μια επιλογή που είχε κάνει και η απερχόμενη Πρόεδρος και, όπως φαίνεται, θα διατηρήσει και ο Κωνσταντίνος Τασούλας. Η υπασπιστής, όπως εύγλωττα έδειξαν οι φωτογραφίες, είναι μια πολύ όμορφη κοπέλα που τώρα, λόγω και της νέας της θέσης, θα πρέπει να εξοικειωθεί με τα φλας και τις κάμερες στις επίσημες εκδηλώσεις στις οποίες θα πρέπει να παρίσταται.
Πηγή: Espresso
Πλουσιότερη κατά 700.000 ευρώ, αλλά το ίδιο απεχθης και αποκρουστική
ΑΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΤΟΝ ΨΑΡΙΑΝΟ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!! ΑΜΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΘΡΕΨΕ , ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΟΥ!
την τζιπαρα που της αγορασαμε την πηρε φευγοντας η την αφησε στον υπογραφουλα ???