Ο νέος υπουργός Μετανάστευσης μπήκε φουριόζος στα καθήκοντά του. Ωστόσο, είτε από άγνοια είτε από υπερβάλλοντα ζήλο να αποδείξει ότι το κατέχει το… άθλημα ο Μάκης Βορίδης έκανε γκάφα. Ανακοινώθηκε ότι θα κλείσει 3 δομές φιλοξενίας, εκ των οποίων η μια έχει εκκενωθεί ήδη από το 2024.
Ειδικότερα:
- Έως τέλος Απριλίου αναμένεται να κλείσει η δομή της Ελευσίνας, στην οποία φιλοξενούνται αυτήν τη στιγμή 84 διαμένοντες, πολίτες Ουκρανίας στη συντριπτική τους πλειονότητα, για τους οποίους η Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς μεριμνά ως προς την τοποθέτησή τους σε άλλες ενεργές δομές. Με το κλείσιμο της συγκεκριμένης δομής, απελευθερώνεται και το κτίριο που ανήκει στα Ελληνικά Ναυπηγεία και είχε παραχωρηθεί στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
- Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ακολουθήσει το κλείσιμο της Δομής Φιλοξενίας Βόλου.
- Σε αντίστοιχο διάστημα, θα κλείσει και η Δομή Φιλοξενίας Δυτικής Λέσβου.
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο υποστηρίζει πως θα υπάρξει οικονομικό όφελος μεγαλύτερο από 3,5 εκατ. ευρώ.
Εντούτοις, σύμφωνα με το τοπικό stonisi.gr, η δομή στην Δυτική Λέσβο, στα Μεγάλα Θέρμα, έχει ήδη κλείσει από τον Αύγουστο του 2024.
Ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος είχε δηλώσει τότε ότι η δομή καραντίνας αποτελεί παρελθόν, καθώς εξέλιπαν οι λόγοι ύπαρξής της. Λειτούργησε από 2020 έως 2024 για ανάγκες που προέκυψαν κατά την περίοδο της πανδημίας.
Δείτε επίσης:
- Ανασχηματισμός: Ακροδεξιά στροφή της κυβέρνησης με στόχο πρόσφυγες και μετανάστες βλέπει ο «Guardian»
- Με ειδική αμφίεση θα εμφανίζεται ο Μάκης Βορίδης στο υπουργείο μετανάστευσης
Ο Μάκης τελικά τα κατάφερε και βρήκε τον φυσικό του χώρο…αν νομίζει τώρα ο Κυριάκος ότι θα καταφέρει να κρατηθεί στην εξουσία στηριζόμενος στους ακροδεξιούς , θα καταλάβει σύντομα το λάθος του. Το κέντρο θα βρει χώρο να εκφραστεί και τότε την έκατσε.
η αναπτυξη με τις επενδυτικες βαθμιδες και τους επενδυτες επεκτεινετε στο νεο ισλαμαμπαντ του αγ παντελεημονα ντουγανια !!!