Όχι με βαμβάκι, αλλά με… μπαλτά «σφάζει» τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το σαμαρικό antinews σε νέο άρθρο που δημοσιεύει με αφορμή το διάγγελμά του. Στο συγκεκριμένο κείμενο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας -με τον χαρακτηρισμό «πατριωτική» να μπαίνει σε εισαγωγικά- κατηγορείται για ψέματα και μεγαλοστομίες για δήθεν υπεράσπιση της πατρώας γης, τη στιγμή που όλες οι γραμμές, κόκκινες, πράσινες και κίτρινες, έχουν παραβιαστεί.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, το υπέρτατο συναίσθημα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή είναι ο φόβος μη γίνει καμιά «στραβή». Φόβος που, όπως τονίζεται, κρύβει την ανασφάλεια και την έλλειψη ευψυχίας των κυβερνώντων.
Ειδική αναφορά γίνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια, οι οποίοι, όπως τονίζεται, περιορίζονται σε λεκτικές αντιστάσεις απέναντι στον επιβουλέα των εδαφών μας, προς χάριν εντυπώσεων στο σανοφάγο κοινό των εφησυχασμένων Ελλήνων.
Οι δυο τους κατηγορούνται για εθνικές υποχωρήσεις «σε κάθε δύσκολη στιγμή» διά της αφωνίας και της απραξίας. Στο κείμενο χρησιμοποιούνται χαρακτηρισμοί, όπως «νεο-ραγιάς», και γίνεται αναφορά τόσο σε πολιτική των Ιμίων όσο και στην κάστα των ανανιστών – εμφανή «καρφιά» και τα δύο για στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη με πολιτικές αναφορές στους εκσυγχρονιστές.
Επιπλέον, επιχειρείται η ανατροπή του κυβερνητικού αφηγήματος περί σθεναρής στάσης, καθώς, όπως σημειώνεται, είδαμε την Τουρκία -χωρίς να συναντά αντίσταση- να «σπάει» για πρώτη φορά τον 28ο μεσημβρινό στο Αιγαίο και να καταπατά την εθνική μας κυριαρχία. Η δε παρέλαση του «Oruc Reis» περιγράφεται ως «τρίτος Αττίλας», 55 μίλια εντός της υφαλοκρηπίδας μας με ρότα την… Κάρπαθο.
Το πολιτικό προσωπικό εν γένει κατηγορείται για έλλειψη βούλησης αντίστασης στον εχθρό, αλλά και αποφασιστικότητας για προάσπιση των κεκτημένων και για χρήση κατευναστικών τακτικών, που οδηγούν στον… πάτο της εθνικής συνείδησης. Από ό,τι φαίνεται, τα… μαχαίρια έχουν ήδη αρχίσει να ακονίζονται.
Και το γεγονός ότι κάποιοι αναμένουν μια εξόφθαλμη κίνηση υποχώρησης για να ρίξουν το «ειδικό τους βάρος» στο ζύγι σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι διαδικασίες δεν έχουν ξεκινήσει. Και η Χάγη δεν είναι τόσο… διακομματική επιλογή όσο κάποιοι θέλουν να ελπίζουν.
Πηγή: Δημοκρατία