Στη διαδικτυακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα «Οι ηθοποιοί στον καιρό του covid-19 και του #metoo» έκανε παρέμβαση ο Αλέξης Τσίπρας.
Αναφερομένος στην πανδημία, έκανε λόγο για «μεγάλη πληγή» που έχει επηρεάσει χιλιάδες εργαζόμενους. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο χώρος της τέχνης και του πολιτισμού έχει πληγεί πολύ βαθιά, ήταν ο πρώτος που έκλεισε και θα ανοίξει τελευταίος», κάτι που επηρεάζει το «3% των εργαζομένων», όχι μόνο ηθοποιούς αλλά και εργαζόμενους πίσω από τα φώτα και τις ίδιες τις επιχειρήσεις.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνομιλώντας με ανθρώπους του θεάτρου και της τέχνης, υπενθύμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρέθηκε δίπλα τους στις πρόσφατες κινητοποιήσεις, ενώ ζήτησε επανειλημμένα την ενίσχυση των ανθρώπων του πολιτισμού με εισόδημα έκτακτης ανάγκης σε όλους τους εργαζόμενους και κυρίως τους εποχιακούς, κάτι που δεν υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση. Ωστόσο, αναφέρθηκε στο επίδομα 534 ευρώ που δίνεται από το Νοέμβρη ως μια «σημαντική κατάκτηση» που όμως «δεν καλύπτει αυτούς που έχουν χάσει το εισόδημά τους από τον περασμένο Φεβρουάριο».
Όσον αφορά το ζήτημα του ελληνικού #metoo, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα «ουσιαστικό κίνημα», ένα ξέσπασμα που έχει ιδιαίτερη αναφορά στο χώρο του θεάτρου. Ωστόσο, σημείωσε ότι «δεν αφορά αποκλειστικά τον κόσμο του θεάτρου, αλλά το σύνολο της κοινωνικής ζωής», ενώ επισήμανε ότι η πρώτη λέξη που του έρχεται στο μυαλό είναι η «ευγνωμοσύνη» εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μέσα από τις καταγγελίες των θυμάτων «ο χώρος του θεάτρου θα γίνει καλύτερος».
Μετά την αρχική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ακολούθησε διάλογος με ηθοποιούς και ανθρώπους του χώρου, όπως ο Σπύρος Μπιμπίλας -ο οποίος μίλησε με τη θεσμική του ιδιότητα ως προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για τα προβλήματα του κλάδου αλλά και για την επικαιρότητα των καταγγελιών- η Μαριάννα Τουμασάτου, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Κλέλια Ρενέση, η Μαρία Κανελλοπούλου, η Γιώτα Αργυροπούλου και ο Όμηρος Πουλάκης.