«Αρωμα» εκλογών κατακλύζει τη Βουλή – Τις κάλπες δείχνουν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

Τα νομοσχέδια δείγμα του προεκλογικού κλίματος που επιδιώκει να δημιουργήσει η κυβέρνηση.

Must Read

Προεκλογικό σκηνικό στήνει βήμα βήμα η κυβέρνηση, καθώς το «άρωμα» εκλογών εντείνεται ολοένα και περισσότερο, ειδικά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με αφορμή, αφενός, τα «μεταρρυθμιστικά» νομοθετικά σχέδια του υπουργικού συμβουλίου και, αφετέρου, το κλίμα πόλωσης που προκαλεί η υπόθεση Κουφοντίνα, όπως και η έντονη φημολογία στους κοινοβουλευτικούς διαδρόμους για άμεση συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα κατά του Νίκου Παππά όσον αφορά την την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Συγκλίνουσες «γαλάζιες» πληροφορίες επιμένουν ότι η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των αδειών είναι ειλημμένη απόφαση και ότι το μόνο που εκκρεμεί είναι η ημερομηνία κατάθεσης του αιτήματος. Μάλιστα, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το σχετικό αίτημα θα είχε κατατεθεί ήδη εάν δεν είχε επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό η υγειονομική εικόνα της χώρας, επιμένοντας σε κάθε περίπτωση πως η υπόθεση δρομολογείται για τον Απρίλιο, αμέσως μετά την άρση του αυστηρού lockdown.

Επισήμως, βεβαίως, άπαντες στην κυβερνώσα πλειοψηφία τηρούν σιγήν ιχθύος. Ανεπισήμως ωστόσο «γαλάζια» στελέχη και βουλευτές αφήνουν να διαρρεύσει στα «πηγαδάκια» ότι η προανακριτική βρίσκεται προ των πυλών, ενώ υποστηρίζουν με πάθος ότι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή έχουν εξεταστεί εμβριθώς και κρίθηκε πως χρήζουν περαιτέρω κοινοβουλευτικής διερεύνησης.

Απαντες αντιλαμβάνονται ωστόσο ότι η συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής κατά του Νίκου Παππά θα πυροδοτήσει νέες και ισχυρές εστίες πολιτικής ανάφλεξης, επομένως η απόφαση της κυβέρνησης να προκρίνει τη σύσταση προανακριτικής -σε μια τέτοια συγκυρία, με τον κορωνοϊό να συνεχίζει να απειλεί τη χώρα- δεν μπορεί παρά να συνδέεται άμεσα με τη μύχια επιθυμία της να προλειάνει το έδαφος για πρόωρες εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν πιθανότατα στις αρχές του φθινοπώρου.

Ενώ οι διαδικασίες εις βάρος του πρώην υπουργού και βουλευτή, Νίκου Παππά, κινούνται από μέρα σε μέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επανεξετάζει την αντιπολιτευτική στάση του μπροστά στη νέα πρόκληση που βρίσκεται επί θύραις. Αλλωστε, οι σχεδιασμοί του Μαξίμου έχουν ήδη φτάσει στα αυτιά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επιμένει ότι, όσον αφορά τη δικογραφία κατά του Νίκου Παππά, «άνθρακας ο θησαυρός». Μάλιστα, η Κουμουνδούρου διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι η σύσταση προανακριτικής επιτροπής αποτελεί ξεκάθαρο σήμα πως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το στήσιμο της κάλπης. Αλλωστε, και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τροπολογία για την παράταση στην κατεδάφιση αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες, αναρωτήθηκε την περασμένη Πέμπτη από το βήμα της Βουλής εάν η ρύθμιση εντάσσεται σε προεκλογικές επιδιώξεις, προκειμένου «να αποφύγετε το τσουνάμι που έρχεται».

«Εκλογές το 2021 δεν θα γίνουν, ούτε το 2022»

Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές απέρριψε, βεβαίως, κατηγορηματικά ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης. «Εκλογές το 2021 δεν θα γίνουν, ούτε το ’22. Τον Ιούλιο του 2023 θα γίνουν. Αρα προεκλογικό χαρακτήρα δεν έχει καμία διάταξη» ανέφερε από του βήματος, δίχως ωστόσο να είναι πειστικός.

Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση «σηκώνει» το θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα για μικροκομματικούς λόγους, με το βλέμμα στις εκλογές. «Θέλει να αποπροσανατολίσει από την πανδημία και να συσπειρώσει το ακροατήριό της» σχολίαζε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας ότι το Μαξίμου «βρήκε πάτημα» λόγω της -επιεικώς απαράδεκτης- δήλωσης του Θοδωρή Δρίτσα, προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα της επικαιρότητας.

Ερχεται και η «εργασιακή μεταρρύθμιση»

Εν τω μεταξύ, τα νομοσχέδια που βρίσκονται προ των κοινοβουλευτικών πυλών -αλλά και το σχέδιο νόμου του Αδωνη Γεωργιάδη για τις δημόσιες συμβάσεις, το οποίο ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη- αποτελούν ακόμα ένα χαρακτηριστικό δείγμα του προεκλογικού κλίματος που επιδιώκει να δημιουργήσει η κυβέρνηση.

Ανάμεσά τους, η περιβόητη εργασιακή «μεταρρύθμιση» του Κωστή Χατζηδάκη -την προετοίμαζε επί μήνες ο Γιάννης Βρούτσης– που κατατίθεται στη Βουλή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις περί κατάργησης του οκταώρου. Η αντιπολίτευση ωστόσο επιμένει να κάνει λόγο για «εκτρωματικό» νομοσχέδιο, που κατακρημνίζει το Εργασιακό Δίκαιο. Εκτός του εργασιακού νομοσχεδίου, το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα και εν όψει του σχεδίου νόμου για τον νέο εκλογικό νόμο στους ΟΤΑ, ο οποίος καταργεί την απλή αναλογική σε δήμους και περιφέρειες, που έφερε ο νόμος Σκουρλέτη.

Ακόμη, στα άμεσα νομοθετικά σχέδια του Μαξίμου συγκαταλέγεται και το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, το οποίο καθιερώνει την από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας και από τους δύο γονείς μετά το διαζύγιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This