Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι… σοφοί άνθρωποι στο επιτελικό κράτος του Μαξίμου και μαθαίνουμε χρήσιμα πράγματα, που κανείς μέχρι τώρα δεν μας τα έχει μάθει.
Όπως ότι τα νομοσχέδια που γίνονται νόμοι του κράτους και ρυθμίζουν τη ζωή μας δεν είναι όλα το ίδιο σοβαρά. Υπάρχει διαβάθμιση σοβαρότητας! Το μάθαμε την Παρασκευή από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά παρέλειψε να πει τι διαβάθμιση έχουν τα εθνικά θέματα με βάση τη δική του λογική και ειδικότερα το νομοσχέδιο για τα τρία μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών!
«Τα νομοσχέδια έχουν εξ ορισμού διαβαθμισμένη πολιτική οντότητα», εξήγησε στο Action, και έφερε ως παράδειγμα τον Προϋπολογισμό, που συνδέεται με την πορεία της κυβέρνησης, άρα «δεν νοείται καμία διαφοροποίηση». Άλλα νομοσχέδια έχουν επίσης υψηλό συμβολισμό, είπε, όπως τα φορολογικά ή τα αναπτυξιακά νομοσχέδια, ενώ, σύμφωνα με την άποψή του, «σε άλλες περιπτώσεις, επειδή η φύση του νομοσχεδίου αναφέρεται σε κοινωνικά ζητήματα υψηλής ευαισθησίας, είναι πιο επιδεκτικά στο να υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των βουλευτών. Στο κάτω κάτω, ας είμαστε κάποια στιγμή κοινοβουλευτικά ώριμοι, να μπορούμε να αποδείξουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις να υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις», κατέληξε.
«Το κάθε νομοσχέδιο κρίνεται κατά περίπτωση»
Πάντως, σε ερώτηση για τα μνημόνια συνεργασίας ως απόρροια της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο υπουργός Επικρατείας δεν ξεκαθάρισε εάν θα μπει κομματική πειθαρχία. «Δεν μπορεί να υπάρχει τυποποίηση, το κάθε νομοσχέδιο κρίνεται κατά περίπτωση. Το αξιολογούμε», δήλωσε.
Ο άρχοντας της μπουρδολογίας είπε αυτή την μπούρδα για να δικαιολογήσει τις διαρροές στην ψήφιση των νομοσχεδίων από κυβερνητικούς βουλευτές. Τις δύο διαρροές στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια και πιθανόν κάποιες άλλες διαρροές στο μέλλον σε άλλα νομοσχέδια. Ιδίως σε αυτό για τα μνημόνια των Πρεσπών, την ψήφιση του οποίου αναβάλλει ξανά και ξανά ο κ. Μητσοτάκης φοβούμενος διαρροές. Μάλλον εκεί έχει το μυαλό του ο κ. Γεραπετρίτης με την… διαβαθμισμένης σοβαρότητας ανάλυσή του!