Αλέξης σε Πάνο: Πάμε μαζί ως το συνέδριο! (για μετά…ούτε κουβέντα)

Must Read

«Μαζί θα προχωρήσουμε, Πάνο. Πάμε μαζί ως το συνέδριο». Με αυτή την κατηγορηματική διαβεβαίωση ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε χθες να καθησυχάσει τις ανησυχίες του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη για την «στοχοποίησή του» από κέντρα μέσα και πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατείνεται.

Το αναμενόμενο τετ – α – τετ Τσίπρα – Σκουρλέτη δεν έγινε ποτέ. Αυτό που έγινε ήταν μία μακρά σύσκεψη στην οποία μετείχαν ακόμη ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Καλοήρου και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης. Ο Π. Σκουρλέτης, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέθεσε όπως είχε σχεδιάσει όλα τα παράπονά του και τις σκέψεις του για το κόμμα και για στελέχη του κόμματος. Σε αυτά αναλώθηκε η συνάντηση. Έδωσε έμφαση στην στοχοποίησή του, λέγοντας ότι υπονομεύεται και θα πρέπει μα υπονομευμένο κύρος να πηγαίνει στις οργανώσεις του κόμματος για να τις πείσει να ανοιχθούν στο 32% που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να αναγνώρισε το βάσιμο του επιχειρήματος του Π. Σκουρλέτη.

Αντίθετα αυτό που ουδείς στην σύσκεψη αποδέχθηκε ήταν ο ισχυρισμός Σκουρλέτη ότι πίσω από τις επιθέσεις κρύβεται ο Νίκος Παππάς. Αυτό του ξεκαθάρισαν ότι δεν υφίσταται. Τον έπεισαν; Πιθανότατα όχι. Ο Π. Σκουρλέτης άκουσε τις αντιρρήσεις, αλλά ποτέ δεν τις αποδέχθηκε.

Άλλωστε ο Π. Σκουρλέτης, σύμφωνα με κάποιους, «γοητεύεται» με το να διαφωνεί, καθώς αυτό του εξασφαλίζει ρόλο και ηγετική παρουσία. Ανάλογη στάση, θυμίζουν, είχε κρατήσει και στο συνέδριο όταν ως την τελευταία στιγμή αρνιόταν να αναλάβει γραμματέας του κόμματος και άλλαξε άποψη αφού ήρθε σε προσωπική επικοινωνία με τον Αλ. Τσίπρα.

Η διαφοροποίηση υπήρξε και χθες μετά την σύσκεψη. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δεν είδε με καλό μάτι την διαρροή του κόμματος ότι συμφωνήθηκε το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει πρώτα να συμφωνηθεί από την Πολιτική Γραμματεία και μετά να ανακοινωθεί, φέρεται να είναι η άποψή του.

Αυτό που είδε με καλό μάτι ο Π. Σκουρλέτης ήταν την βούληση του Αλ. Τσίπρα έως το συνέδριο να μην εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος από την βάση και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This