Τι ετοιμάζει το Μαξίμου για τον Χρυσοχοΐδη; Ο Οικονόμου έδωσε μια πρώτη γεύση (video)

Τι απάντησε για τον Τσιτσιπά - Έρχονται νέες ανακοινώσεις για την πανδημία

Must Read

Πρώτη ενημέρωση σήμερα για τον κάπως αμήχανο νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος κοιτούσε διαρκώς τις σημειώσεις του.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, στο μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς που καίει τα Βίλια για 4η μέρα. βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 29 εναέρια μέσα, 400 πυροσβέστες, προσωπικό της περιφέρειας, εθελοντές, δυνάμεις του στρατού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπεύθυνη για αυτή την καταστροφή και για την ανεξέλεγκτη φωτιά, είναι η κλιματική αλλαγή: «Τι μας δείχνει αυτό; Ότι ανάμεσα στα άλλα μιλάμε για ένα νέο τύπου ακραίων φαινομένων που έχουν ένταση και χαρακτηριστικά πρωτόγνωρα. Επιβεβαιώνεται η έκθεση του ΟΗΕ και είναι μια πραγματικότητα, που οφείλει να μας οδηγήσει να αναθεωρήσουμε δόγματα και να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Δεν υπάρχει διαθέσιμη δύναμη που να μην ήταν στα Βίλια αυτές τις ημέρες και η φωτιά επιμένει. Διότι οι συνθήκες παρατεταμένης ξηρασίας δημιούργησαν ένα υπόβαθρο, έπρεπε να είχαν γίνει από 10ετίες παρεμβάσεις στα δάση που δεν έγιναν και είχαμε φαινόμενα πρωτόγνωρα».

Ερωτηθείς για το εάν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο κ. Οικονόμου απέφυγε να απαντήσει ευθέως και σχολίασε ότι: «Τώρα είναι η ώρα της μάχης και είμαστε επικεντρωμένοι μόνο σε αυτή». Η ανοιχτή μη στήριξη στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δείχνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα προσπαθήσει να τον παραγκωνίσει, όπως έγραψε το newsbreak.gr.

Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και ουσιαστικότερες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα στο πλαίσιο της απόδοσης ευθυνών για τις φωτιές, σημειώνοντας ότι αυτή η ερώτηση αυτή μπορεί να απαντηθεί μόνο από τον πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση έπεσε θύμα των… επιτυχιών της!

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, παρά την φανερή απογοήτευση των πολιτών, οι … επιτυχίες της κυβέρνησης δημιούργησαν υψηλές προσδοκίες: «Καταλαβαίνουμε ότι οι επιδόσεις μας σε μια σειρά από κρίσιμα μέτωπα είχαν δημιουργήσει πολύ υψηλές προσδοκίες. Και όλοι θα ευχόντουσαν να μην είχαμε καμία πυρκαγιά και καμία απώλεια σε οποιοδήποτε επίπεδο. Το ζητούμενο όμως για την Κυβέρνηση δεν είναι το ευκταίο, αλλά η διαχείριση μιας δυναμικής κατάστασης. Η Κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός δεν σήκωσαν τα χέρια ψηλά, δεν παρέμειναν θεατές, δεν αναλώθηκαν σε επικοινωνιακούς χειρισμούς. Όλοι μάχονται, καθένας από το πόστο του. Είμαστε εδώ όρθιοι, ψύχραιμοι και οργανωμένοι. Όποιος δρα κάνει και λάθη. Τα αναγνωρίζουμε με γενναιότητα και ειλικρίνεια. Το είπαμε θα το ξαναπούμε. Τώρα όμως είναι η ώρα της μάχης. Και αυτή την ώρα πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Πρέπει να στηρίξουμε τους πυροσβέστες , όλους όσους μάχονται με τη φωτιά» δήλωσε και πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής για να ενημερωθεί για την κατάσταση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την πανδημία και για το ενδεχόμενο μην είναι ελεύθερη η πρόσβαση στα εμπορικά καταστήματα για τους ανεμβολίαστους. «Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μια συνολική τοποθέτηση από την πλευρά της κυβέρνησης για όλο το πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα», απάντησε.

Η απάντησή του για τον Τσιτσιπά

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά για το εμβόλιο και ενώ ο σπουδαίος αθλητής του τένις είχε συμμετάσχει σε καμπάνια της κυβέρνησης, απάντησε πως δεν ήταν καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού αλλά για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

«Είναι σπουδαίος αθλητής και η προσφορά του στον αθλητισμό είναι αδιαμφισβήτητη. Αυτό που αμφισβητείται είναι η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ή αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο. Δεν έχει ούτε τις γνώσεις, ούτε τις σπουδές, ούτε το ερευνητικό έργο. Τα θέματα αυτά τα αναλύουν και ενημερώνουν όσοι τα έχουν σπουδάσεις και μελετήσει μέσα από το ιατρικό λειτούργημα. Σε αυτούς είναι καλό να ανατρέχουμε. Όσοι μέσα από τις επιτυχίες τους αποτελούν σημείο αναφοράς για ευρύτερες ομάδες, καλό θα ήταν να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση τέτοιων απόψεων», υπογράμμισε.

Ρωτήθηκε επίσης αν η συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά στην ενημερωτική καμπάνια στο παρελθόν ήταν με αμοιβή και απάντησε πως θεωρεί ότι δεν ήταν, όπως και η παρουσία πολλών άλλων ανθρώπων.

Επανέλαβε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνολική τοποθέτηση για το πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας και μέσα από τις ανακοινώσεις που θα γίνουν, θα δοθούν πληροφορίες για την επανεκκίνηση όλων των μέτρων που χρειάζονται για να πειστεί ο κόσμος να κάνει τα εμβόλια. Επ’ αυτού είπε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά δείγματα αλλά τόνισε ότι πρέπει να επιταχύνουμε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This