Ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, αντιμετωπίζεται περίπου ως τοτέμ από τα συστημικά ΜΜΕ.
Εάν κάποιος διαβάσει τα διθυραμβικά ρεπορτάζ, θα νομίσει ότι ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι κάποια προσωπικότητα βγαλμένη από την φαντασία του Έριχ φον Ντένικεν, που υποστήριζε ότι ανώτερες μορφές ζωής έχουν επισκεφθεί την Γη και έχουν βοηθήσει στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.
Η πραγματικότητα είναι ότι ο κύριος Πιερρακάκης και τα πεπραγμένα του δεν παραπέμπουν στον Ντένικεν, αλλά μάλλον στον ντένεκεν.
Διότι όταν η Σούλα από τα Τρίκαλα μπορεί να μπαίνει ανενόχλητοι στο σύστημα εμβολιασμών της Καρδίτσας και να εκδίδει πιστοποιητικά για την ξαδέρφη της που φοβάται το εμβόλιο, υπάρχει θέμα. Όταν όμως το εμβολιαστικό κέντρο που απευθύνεται σε 6,000 κατοίκους καταγράφει 40,000 εμβολιασμούς, τότε δεν χρειάζεται να είσαι «γκουρού» για να καταλάβεις ότι κάτι τρέχει.
Αντίστοιχα, όταν ο Κούλης από την Σαντορίνη μπορεί να εισάγει πλαστά πιστοποιητικά rapid test στο σύστημα του Πιερρακάκη, τότε το μόνο «θαύμα» είναι ότι ο συμπαθής Κυριάκος παραμένει υπουργός.
Η κατακλείδα είναι ότι μόνο σε μία χώρα με ορκισμένους ιθαγενείς, όπως η Γουινέα, ένας άνθρωπος σαν τον Κυριάκο Πιερρακάκη θα παρέμενε στην θέση του, λατρευόμενος μάλιστα σαν τοτέμ.
Αυτό διότι η Ελλάδα του Κυριάκου, Μητσοτάκη και Πιερρακάκη, διαθέτει το τέταρτο πιο ακριβό Ίντερνετ (όσον αφορά την χρέωση δεδομένων) στον πλανήτη. Μας περνάνε η Ισημερινή Γουινέα, τα νησιά Κειμαν και η Υεμένη. Επειδή στην Υεμένη λόγω της ισλαμικής θρησκείας τα ξόανα απαγορεύονται ενώ στα Κέιμαν δεν αναφερόμαστε για να μην θεωρηθεί ότι επιτιθέμεθα σε τίποτα «συζύγους», αναφέρουμε μόνον την Γουϊνέα.
Εμείς αντίστοιχα, λόγω της Αμάλ, θα μπορούσαμε να κάνουμε τον Πιερρακάκη «μαριονέτα» και να τον περιφέρομαι στους δρόμους της Ελλάδας. Με χορηγία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Τέταρτο πιο ακριβό #ίντερνετ (χρέωση δεδομένων) στον πλανήτη. Μας περνάνε η Ισημερινή Γουινέα, τα νησιά Κειμαν και η Υεμένη. Επιτυχίες & μεταρρυθμίσεις παντού. #κυβερνηση_Μητσοτακη pic.twitter.com/Inkrz3U9j8
— Panagiotis Vlachos (@P_Vlachos) September 7, 2021