Στην καθημερινή εκπομπή του, στον Real FM, ο «ανυπότακτος» και πάντα εξαιρετικά ενημερωμένος Νίκος Μπογιόπουλος έκανε την εξής συγκλονιστική αποκάλυψη:
Μετά την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ, δηλαδή μετά το 2000 και ως σήμερα, ιδιωτικοποιήθηκε σχεδόν όλος ο δημόσιος τομέας, με λίγες μόνο εξαιρέσεις. Και αυτό έγινε με κυριότερο στόχο την μείωση του, ήδη πολύ μεγάλου την εποχή εκείνη, δημόσιου χρέους.
Για την ακρίβεια, το 2000 το δημόσιο χρέος ανερχόταν στα 127 δις ευρώ.Και σήμερα, παρά τις σωρηδόν ιδιωτικοποιήσεις –πολλές από τις οποίες ήταν πραγματικό «ξεπούλημα», όπως συμβαίνει και τώρα με την ΔΕΗ- το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε, έχοντας φθάσει στο δυσθεώρητο ύψος των 388 δις. ευρώ!
Κάτι το οποίο καταδικάζει, εξ αρχής, κάθε είδους ανάπτυξη της Οικονομίας μας. Το δημόσιο χρέος λοιπόν «ροκανίζει» κάθε προοπτική της Χώρας να δει καλύτερες μέρες οικονομικώς και βυθίζει στην άβυσσο τους οικονομικώς ασθενέστερους.
Ο Νίκος Μπογιόπουλος, ακολουθώντας την τακτική του ΚΚΕ, απέφυγε να πει ποιοι και πως ευθύνονται περισσότερο γι΄ αυτή την εφιαλτική εξέλιξη του δημόσιου χρέους αλλά και για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στην Ελλάδα. Εμείς όμως θα το πράξουμε.
Με βάση τα ίδια τα στοιχεία των κατά καιρούς προϋπολογισμών, για τον τριπλασιασμό του δημόσιου χρέους και το «ξεπούλημα» του δημόσιου πλούτου τη «μερίδα του λέοντος», σε ποσοστό πάνω από 75%, έχουν στην πραγματικότητα και πέρα από τις «αλχημείες» που έγιναν οι κυβερνήσεις:Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου –στην οποία προστίθεται η «βραχύβια»κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου, που με το καταστροφικό PSI όχι μόνο δεν μείωσε το χρέος αλλά το «γιγάντωσε» με τις απανωτές ανακεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών εις βάρος του Δημοσίου, ενώ οδήγησε στα «τάρταρα» τα Ασφαλιστικά Ταμεία και του μικροομολογιούχους- Α. Σαμαρά και Κυριάκου Μητσοτάκη.
Και να λάβουμε υπόψη μας ότι ο τελευταίος κυβερνά μόλις δύο χρόνια! Σκεφτείτε τι μας περιμένει ακόμα με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για όσο μένει στην εξουσία. Πόσες δεκαετίες θα χρειαστούν για να επουλωθούν οι πληγές που θα αφήσει και πόσες από τις πληγές που θα αφήσει θα μπορέσουν να επουλωθούν στις δεκαετίες που θα ακολουθήσουν…