Παναγιώτης Πικραμένος: «Τιμούμε δύο θαυμάσιους Έλληνες, την Γιάννα Αγγελοπούλου και τον Άλμπερτ Μπουρλά»

Τους απονεμήθηκαν χρυσά μετάλλια αριστείας από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Must Read

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο πραγματοποίησε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και απένειμε χρυσά μετάλλια αριστείας τόσο στην Γιάννα Αγγελοπούλου, όσο και στον ισχυρό άντρα της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού παρέστη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό, για να εξάρει τους «δυο θαυμάσιους Έλληνες», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Και τόνισε στην ομιλία του: «Απονέμεται τιμή στην Κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, που ανέλαβε με την αξιέπαινη διάθεσή της για προσφορά να αναδείξει μέσω της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» την πολυκύμαντη διαδρομή με τα σπουδαία επιτεύγματα αλλά και τις επώδυνες εμπειρίες που διήνυσε η Χώρα μας, 200 χρόνια μετά την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821. Η Επέτειος για την Ελλάδα των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση απετέλεσε χάρη στην κα Αγγελοπούλου, μια σημαντική ευκαιρία για να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον. Για να εμπνευστούμε από την ιστορία και την πορεία μας, να οραματιστούμε το αύριο και να προετοιμαστούμε για τις μελλοντικές! Η γνώση της ιστορίας είναι σημαντική για την αυτογνωσία της κοινωνίας και των θεσμών. Και η κα Αγγελοπούλου με την αεικίνητη και εμπνευσμένη παρουσία της σε όλη τη χώρα βοήθησε στον να αναδειχθούν οι ιστορικές επετειακές παραστάσεις ως τεκμήρια της συλλογικής μας μνήμης».

Αναφερόμενος στον Άλμπερτ Μουρλά είπε: «Σήμερα, όμως απονέμεται τιμή και στον διακεκριμένο επιστήμονα Άλμπερτ Μπουρλά. Τον συμπατριώτη μας, το πρόσωπο του οποίου εκφράζει την ελπίδα για ένα ασφαλές μέλλον, χάρη στις στρατηγικές επιλογές του, την αποφασιστικότητα και το όραμά του. Ο Άλμπερτ Μπουρλά λαμβάνει αποφάσεις και προτεραιοποιεί εκείνα τα ερευνητικά προγράμματα που εστιάζουν στην ανακάλυψη καινοτόμων θεραπευτικών προσεγγίσεων και αλλάζουν τη ζωή ανθρώπων που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Αποκορύφωμα της έως τώρα επαγγελματικής του πορείας, είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19. Ευθύς εξ αρχής o κ. Μπουρλά δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπισθεί με ταχύτητα και ασφάλεια ο ιός, και πράγματι τόσο εκείνος όσο και η εταιρεία της οποίας ηγείται εργάστηκαν σκληρά για να το επιτύχουν. Το αποτέλεσμα είναι πως σήμερα, όλη η ανθρωπότητα, ατενίζει το μέλλον με ελπίδα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This