Το «όχι» της αντιπολίτευσης στην τροπολογία Κεραμέως για τα δυο χρόνια φυλάκισης σε γονείς

Δεν αφορά του αρνητές αλλά και αυτούς που έχουν οικονομικά προβλήματα, κάνουν λόγο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Μέρα 25

Must Read

Το βράδυ της Τρίτης στις 8.20, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, εντάχθηκε τροπολογία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για δυο χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο σε όσους δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, με πρόσχημα την πανδημία.

Αυτό ακριβώς υποστήριξε στη Βουλή η υπουργός, με την αντιπολίτευση να διαφωνεί. Πλην του ΚΙΝΑΛ, που οι βουλευτές του ψήφισαν την συγκεκριμένη τροπολογία. Όπως ανέφερε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος: «Η εποπτεία του ανηλίκου είναι μία γενική νομική έννοια. Σε τι συνίσταται η παραμέληση της εποπτείας; Σε μια βδομάδα, σε πέντε μέρες, σε τρεις μήνες, σε έξι μήνες; Έχετε μια αίσθηση; Θεωρώ ότι για ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο απασχολεί την ελληνική κοινωνία πρέπει να την αποσύρετε από την τροπολογία, να έρθουμε να καθίσουμε ήρεμα και ψύχραιμα και να τη συζητήσουμε, να θεσπίσουμε πρόσφορα και αναλογικά μέτρα για την τιμωρία αυτών που έχουν την ευθύνη των παιδιών τα οποία δεν πηγαίνουν σχολείο για τους ‘χ’ λόγους και πρωτίστως να το διαχωρίσουμε από τις κοινωνικές αιτίες που προκαλούν τη σχολική διαρροή».

Ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ αναφέρθηκε σε οριζόντια ρύθμιση που δεν αφορά μόνον τους αρνητές του Covid-19: «Φέρνετε μια τροπολογία ξαφνικά χωρίς να έχει γίνει κανένας διάλογος με κανέναν. Ότι είναι υπαρκτό πρόβλημα, το αναγνωρίζουμε όλοι. Το 11% των παιδιών εγκαταλείπει τα σχολεία. Αυτό είναι το επίσημο ποσοστό του Υπουργείου Παιδείας. Έρχεστε, με αυτήν την τροπολογία -θα μπορούσε να συζητήσει κανείς για τους αρνητές- και λέτε ότι όποιος δεν στέλνει το παιδί του ή το εμποδίζει κ.λπ. θα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο χρόνια. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα γιατί υπάρχουν κοινωνικές διαστάσεις. Αντικειμενικά στην τροπολογία -δεν καταλογίζω προθέσεις- συμπεριλαμβάνονται οι πάντες, και εκείνοι που δεν μπορούν να τα στείλουν, μονογονεϊκές οικογένειες για διάφορους λόγους, οι οποίοι έχουν αναλυθεί, και οι αρνητές των εμβολίων οι οποίοι συνειδητά δεν στέλνουν τα παιδιά τους. Και ζητάτε να συμφωνήσουμε σε μία τέτοια οριζόντια ρύθμιση. Δύο γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους. Τους τιμωρείτε με δύο χρόνια φυλάκιση. Τι θα γίνουν τα παιδιά; Υπάρχουν κοινωνικές υποδομές; Υπάρχει εξατομίκευση;».

Απαντώντας η Νίκη Κεραμέως τόνισε: «Ερχόμαστε τώρα και περνάμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν μπορεί κανείς να στερήσει σε ένα παιδί την εκπαίδευση. Η εκπαίδευση στη χώρα μας είναι υποχρεωτική. Είναι υποχρεωτική στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό και στο γυμνάσιο για να δώσουμε στα παιδιά μας τα εφόδια που οφείλουμε να τους δώσουμε. Τι συζητάμε; Να είναι υποχρεωτική, αλλά να μην υπάρχει καμία κύρωση; Να είναι υποχρεωτική στα χαρτιά; Θέλουμε ή δεν θέλουμε να σπουδάσουν τα παιδιά μας; Δηλαδή, συζητάμε τώρα αν είναι φυσιολογικό ένας γονιός, ο οποίος δεν θέλει να κάνει self-test στο παιδί του, το παιδί του να στερείται την εκπαίδευση, αυτό το πολυτιμότατο αγαθό;».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This