Ο απόλυτος ευτελισμός του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό συμπεριφέρεται η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Must Read

Σε λίγη ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σπεύσει στο προεδρικό μέγαρο για πολλοστή φορά, προκειμένου να ενημερώσει την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τα «τεκταινόμενα».

Υπάρχει φυσικά μία μικρή πιθανότητα να έχει χαλάσει η τηλεόραση στο προεδρικό και να μην πιάνει σήμα το ράδιο, άρα η πρόεδρος περιμένει τον πρωθυπουργό προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα τα οποία ήδη έχουν προβληθεί στο σύνολο των ΜΜΕ.

Το κυρίαρχο σενάριο όμως είναι ότι ο Πρωθυπουργός βλέποντας πολύ μπροστά, επέλεξε για την θέση της προέδρου έναν άνθρωπο ο οποίος θα ζούσε τον μύθο του στους κήπους του προεδρικού μεγάρου και δεν θα ασκούσε τα προεδρικά του καθήκοντα, αφήνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως αδιαφιλονίκητο μονάρχη της χώρας. Δικαιώθηκε πλήρως.

Διότι η κυρία Σακελλαροπούλου προφανώς θεωρεί ότι την κάλεσαν σε ένα ατέλειωτο πάρτι, παρέα με τον σύντροφό της, γεγονός που δικαιώνει απόλυτα τον Κυριάκο, αδικεί όμως κατάφωρα την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον θεσμό.

Δεν είναι δυνατόν την ώρα που η Ελλάδα βιώνει τις χειρότερες καταστάσεις στην μεταπολίτευση, η πρόεδρος να είναι κυριολεκτικά εξαφανισμένη και να αποφεύγει να κάνει το αυτονόητο: Να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, όπως έκαναν αρκετοί προκάτοχοί της σε περιόδους κρίσης.

Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα επί των ημερών της να έχει καταγράψει την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού σε καιρό ειρήνης, στην ιστορία του νεότερου ελληνικού κράτους, να έχει τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο από κορονοϊό σε σύγκριση με τις χώρες της Δύσης, να απειλείται εθνική κυριαρχία με έγγραφο το οποίο έχει κατατεθεί επίσημα στον ΟΗΕ, να έχει καταστεί η Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια χρέους και η πρόεδρος να ποζάρει μόνο στην «ενημέρωση» με τον Κυριάκο και με τις γάτες στο προεδρικό.

Αυτά δυστυχώς είναι δείγματα εθνικών δεινών. Αποδεικνύουν μάλιστα ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει τα θεσμικά αντίβαρα ώστε να εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των θεσμών, όταν τα πρόσωπα αδυνατούν να το πράξουν.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This