Η επικοινωνιακή ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη πέρασε στην αντεπίθεση, προκειμένου να χαλιναγωγήσει τις αντιδράσεις χιλιάδων Ελλήνων για τις εικόνες ντροπής που διαδραματίστηκαν στην πλατεία Συντάγματος, την πλατεία Ομονοίας, την Ερμού, το Μοναστηράκι κι αλλού, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Μπορεί τα συστημικά ΜΜΕ να έκρυψαν πλήρως τις εικόνες, που όμως μεταδόθηκαν από πλήθος πακιστανικών καναλιών, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να «θαφτεί» το θέαμα. Αφού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν χιλιάδες αναρτήσεις με τα βίντεο των Πακιστανών που έφτασαν μάλιστα σε σημείο να ανεμίζουν σημαίες του Πακιστάν μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Η κυβέρνηση λοιπόν αντιλαμβανόμενη το φιάσκο, φαίνεται ότι οργανώνει επικοινωνιακή αντεπίθεση, προκειμένου να πείσει τους έλληνες ότι οι συγκεντρωμένοι Πακιστανοί, είναι πολίτες που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα, έχουν ασπαστεί τον δυτικό τρόπο ζωής και θα έπρεπε να χαιρόμαστε για αυτές τις εικόνες.
Χαρακτηριστικό δείγμα της επικοινωνιακής στρατηγικής, είναι ανάρτηση από τον λογαριασμό του Twitter, ο οποίος εδώ και χρόνια πρωτοστατεί στην προβολή των κυβερνητικών θέσεων. Πρωταγωνίστησε στην επικοινωνιακή υπεράσπιση της απόπειρας μετατροπής του μεγάλου σκανδάλου Novartis σε «σκευωρία» κλπ. Έγραψε λοιπόν συγκεκριμένα:
«Από το βίντεο στο Σύνταγμα, το συμπέρασμα είναι ένα:
Ότι υπάρχει μια τεράστια κοινότητα αλλοδαπών, ενσωματωμένων στον δυτικό τρόπο ζωής και στην οικονομική ζωή του τόπου (όλοι με κινητά, ακριβά ρούχα κλπ) που κινδυνεύει να ταυτιστεί με το αφήγημα περί “Ερντογάν” και “λάθρο”.
Αυτοί οι 20-25 χιλιάδες που κατέβηκαν και γιόρτασαν ειρηνικά την αλλαγή του χρόνου δεν μπορούν ούτε γίνεται να φύγουν, όχι μόνο γιατί απασχολούνται νόμιμα εδώ, αλλά γιατί η Ελλάδα δεν είναι ξενοφοβικό, ρατσιστικο Κράτος, αλλά κοσμικό και φιλελεύθερο.
Δεν έχουν καμία σχέση με τα παιχνίδια του Σουλτάνου, ούτε ήρθαν με βάρκες προχθές, εξάλλου απο τα βίντεο φαίνεται ότι πολλοί είναι εδώ καιρό και μιλούν Ελληνικά.
Το θέμα είναι γιατί όλοι αυτοί δεν σεβάστηκαν τα μέτρα για την πανδημία.
Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους.
Κάποιοι όμως δολίως
ξεχνούν ότι η Ελλάδα είχε ήδη από τα 90s ένα 10% νόμιμα δηλωμένο αλλοδαπό εργατικό προσωπικό (440 χιλ), εκ των οποίων 40% (περ.180 χιλ) από Πακιστάν/Μπανγκλαντές.
Κι όσοι εξ αυτών είναι πολιτικοί, ας σκεφτούν τί κακό κάνουν στοχοποιώντας νόμιμα εγκατεστημένους συμπολίτες μας.»
Συμπέρασμα; Μας αγαπούν οι Πακιστανοί. Σαν φίλοι ήρθανε.