Πολλά και ενδιαφέροντα φαίνεται ότι είχαν να πουν -για πάνω από δύο ώρες- συνομιλώντας και τρώγοντας ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Θόδωρος Θεοδωρίδης. Ο Υπουργός Επικρατείας εθεάθη μαζί με τον Γ.Γ. της UEFA και υψηλόβαθμο στέλεχος στο αρχηγείο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε γνωστό σημείο, σε κοντινή απόσταση από το πολιτικό κέντρο αποφάσεων, δηλαδή τη Βουλή των Ελλήνων. Όχι, πάντως, μέσα σε πολυκοσμία.
- Από τον Γιώργο Σηφάκη
Το στέκι φημίζεται για το πολύ καλό μεσημεριανό του, ενώ είναι χώρος συνάντησης πολλών προσωπικοτήτων της κοσμικής Αθήνας. Η κουβέντα των δύο ανδρών περιστράφηκε γύρω και από τα τεκταινόμενα στο ποδόσφαιρο αλλά και την κατάσταση που επικρατεί τόσο στο υφυπουργείο Αθλητισμού όσο και στην ΕΠΟ.
Κύρια θέματα συζήτησης ήταν η ολιστική μελέτη, οι διατάξεις του νόμου που παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο και ενοχλούν ΕΠΟ – UEFA αλλά και η κόντρα ανάμεσα στον Αυγενάκη και την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, που προβληματίζει τις διεθνείς ομοσπονδίες. Είναι άγνωστο αν πάρθηκαν αποφάσεις, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις, που ίσως συμφωνήθηκαν στη μυστική συνάντηση – πάντως, δεν έμεινε μυστική από το… βλέμμα της «δημοκρατίας».
Από την άλλη, όχι μόνο δεν το βάζει κάτω ο πρόεδρος της FIFA Tζιάνι Ινφαντίνο, αλλά μπαίνει και στα… χωράφια της UEFA, καθώς μιλώντας στην εκπομπή «Radio Anch’ io Sport» στο Rai Radio 1, είπε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα διεξάγεται, όπως το Μουντιάλ, κάθε δύο χρόνια:
«Πρώτα απ’ όλα, θέλω να διευκρινίσω ότι η διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια δεν είναι δική μου πρότασή. Το 88% του συνεδρίου, συμπεριλαμβανομένης της πλειοψηφίας των ευρωπαϊκών χωρών, ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής μελέτης για τη σκοπιμότητα ενός Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια. Έχουμε κάνει μια πολύ σοβαρή μελέτη, η οποία δείχνει ότι από αθλητική άποψη το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα λειτουργούσε κάθε δύο χρόνια: Θα υπήρχαν λιγότεροι αγώνες των εθνικών ομάδων, αλλά περισσότεροι αγώνες με μεγαλύτερο αντίκτυπο σε συναισθηματικό επίπεδο, ενώ και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα μπορούσε να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Όταν αποφασίστηκε, πριν από εκατό χρόνια, ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο έπρεπε να παίζεται κάθε τέσσερα χρόνια, υπήρχαν μόνο σαράντα χώρες που έπαιζαν ποδόσφαιρο στον κόσμο, στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από διακόσιες και αυτή η κατάσταση πρέπει να ληφθεί υπόψη. Ο οικονομικός αντίκτυπος, λοιπόν, θα ήταν θετικός για όλους, τόσο γι’ αυτούς που έχουν περισσότερα όσο και για εκείνους που έχουν λιγότερα».