Απάντηση του Υπουργείου Υγείας στην ανάρτηση Τσίπρα κατά της επιστροφής στη δουλειά μετά από 5ήμερη καραντίνα

«Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά»

Must Read

Όπως αναμενόταν, η ανάρτηση που έκανε νωρίτερα, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην οποία υποστήριξε πως οι πέντε ημέρες «αποχής» από τη δουλειά λόγω νόσησης είναι πολύ μικρό διάστημα, φέροντας ως παράδειγμα τον εαυτό του, που εξακολουθεί να παραμένει θετικός στον κορωνοϊό, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Υπουργείου Υγείας, το οποίο εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, στον καυστικό τρόπο με τον οποίο σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας το πρωτόκολλο της καραντίνας του ΕΟΔΥ, το Υπουργείο Υγείας απάντησε τα ακόλουθα: «Με αφορμή την ανάρτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνουμε ότι: Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά. Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά την 5η μέρα, χωρίς συμπτώματα και με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις επαφές, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Προφανώς τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους έχουν συμπτώματα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This