Στα κάγκελα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον νέο αναπτυξιακό

Must Read

«Τραβούν τα μαλλιά τους» στον ΣΥΡΙΖΑ με όσα διάβασαν στον αναπτυξιακό νόμο, που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση.
Ειδική ομάδα συνεργατών του ΣΥΡΙΖΑ ξενύχτησε μελετώντας το νομοσχέδιο και προειδοποιεί ειδικά για τις διατάξεις που αφορούν τα εργασιακά ότι κινδυνεύουν οι αυξήσεις, που πήραν χιλιάδες εργαζόμενοι από την υπογραφή πάνω από 200 κλαδικών συμβάσεων τον τελευταίο χρόνο και ότι θα γίνονται απολύσεις χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης!
Στην Κουμουνδούρου συντάσσουν υπόμνημα, προκειμένου να ενταχθούν αυτά τα θέματα σε όσα θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει σήμερα συναντήσεις με κοινωνικούς φορείς.
Οι επίμαχες διατάξεις κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι:
1) απολύσεις χωρίς αποζημίωση: αν ο εργοδότης δεν πληρώσει μισθούς για 2 μήνες ο εργαζόμενος απολύεται λόγω «βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας». Ως τώρα η μη πληρωμή μισθού για 2 μήνες σήμαινε απόλυση αλλά και διεκδίκηση αποζημίωσης.
2) δεν θα εφαρμόζεται η κλαδική σύμβαση εργασίας σε επιχειρήσεις «που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα» ή είναι σε πτωχευτική διαδικασία ή σε αναδιάρθρωση.
3) ο εκάστοτε υπουργός με δική του απόφαση θα ορίζει τις προϋποθέσεις ένταξης των επιχειρήσεων σε αυτό το καθεστώς.
4) και οι κοινωνικοί εταίροι θα μπορούν να παρέμβουν, ώστε να εξαιρούνται επιχειρήσεις από την εφαρμογή μιας κλαδικής σύμβασης
5) θεσπίζονται τοπικές κλαδικές συμβάσεις με όρους που θα παρεκκλίνουν από την Εθνική Κλαδική Σύμβαση Εργασίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This