Βενιζέλος: Ώρα να συναντηθούν Μητσοτάκης – Ερντογάν!

Εκτός τόπου και χρόνου ο Βενιζέλος, ή λαγός του Μητσοτάκη για το ξεπούλημα του Αιγαίου;

Must Read

Στη βράση κολλάει το σίδερο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στέλνει μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάει άμεσα σε διάλογο με τον Ταγίπ Ερντογάν!

Ποιοι κινούν τα νήματα ώστε την ώρα που στην ουκρανική κρίση κατακρημνίζεται το διεθνές δίκαιο και η Τουρκία δεν λαμβάνει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η Ελλάδα να ξεκινήσει διάλογο στον οποίο η Άγκυρα θα ζητά αποστρατικοποίηση;

Η «ανάγνωση» του Ε. Βενιζέλου (όπως την εξέφρασε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ) είναι ότι η Τουρκία «στο τέλος της ημέρας συντάσσεται με τη Δύση» και γι’ αυτό πρέπει να ξεκινήσει ελληνοτουρκικός διάλογος.

«Η Τουρκία διεκδικεί τον εξαιρετισμό της, θέλει να είναι περιφερειακή δύναμη, θέλει να κρατά στενές σχέσεις φιλίας και σύγκρουσης με τη Ρωσία σε πάρα πολλά μέτωπα, όμως, όταν τα διλήμματα είναι απόλυτα, μετωπικά, είναι μία δυτική χώρα», είπε ο Ε. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία βλέπετε ότι, όπως ήταν υποχρεωμένη, κάνει μία επίδειξη δυτικού προσανατολισμού. Βεβαίως, και με επιφυλάξεις για τις κυρώσεις, διότι θέλει να κρατά αυτή την ιδιομορφία, τον εξαιρετισμό της που είναι ιδιομορφία γεωγραφική πρωτίστως, αλλά βεβαίως στο τέλος της ημέρας, όπως λέτε, είναι μία χώρα που συντάσσεται με το ΝΑΤΟ, που συντάσσεται με τη Δύση και ως εκ τούτου νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή και είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει μία συζήτηση των ηγετών των δύο χωρών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This