Φθίνουσα η πορεία της ΝΔ ακόμα και στις εκλογές των υπαλλήλων της Βουλής!

Must Read

Και στις εκλογές των υπαλλήλων της Βουλής μεταφέρθηκε το πολιτικό κλίμα. Η προσκείμενη στη ΝΔ παράταξη είδε να μειώνεται η δύναμή της και να χάνει μία έδρα την οποία πήρε η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αυτή τη φορά μπήκε στο Διοικητικό Συμβούλιο.

 

Μπορεί οι υπάλληλοι της Βουλής να θεωρούνται μία «ειδική» περίπτωση, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους έχει προσληφθεί επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, όμως οι εκλογές στον Σύλλογό τους αποτυπώνουν κάθε φορά την πολιτική δυναμική: για παράδειγμα στις προηγούμενες εκλογές, που ήταν ορατή η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, η παράταξή του δεν μπήκε στο ΔΣ.

Και σε αυτές τις εκλογές (στις οποίες βρέθηκαν 1.126 ψηφοδέλτια) υπήρξε η πολιτική απεικόνιση των δημοσκοπήσεων αφού η ΝΔ έχασε μία έδρα στο 7μελές ΔΣ. Η ΕΚΥΒ (πρόσκειται στη ΝΔ) πήρε 626 ψήφους (ποσοστό 55,6%) και 4 έδρες (από 5 που είχε). Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία (πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ) πήρε 309 ψήφους (ποσοστό 27,5%) και 2 έδρες (όσες είχε και στις προηγούμενες εκλογές), ενώ η ΕΔΕΒ (πρόσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 191 ψήφους (ποσοστό 17%) και 1 έδρα (από καμία την προηγούμενη φορά).
Σημειώνεται ότι οι εκλογές έγινε και με ηλεκτρονική και με φυσική κάλπη.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This