Μ. Βαρβιτσιώτης για Τουρκία: Χρησιμοποιούμε διπλωματία και δίκαιο γιατί δεν αρκούν πάντα τα κανόνια

Must Read

«Πρέπει να χρησιμοποιούμε τη διεθνή διπλωματία και το δίκαιο γιατί δεν αρκούν πάντοτε τα κανόνια, τα υποβρύχια τα αεροπλάνα και δεν είναι πάντοτε δυστυχώς στο δικό μας όφελος οι αριθμητικοί συσχετισμοί» δήλωσε με έμφαση στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απαντώντας σε ερώτηση του Κ. Βελόπουλου αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της Τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα ο υπουργός τόνισε πως η επίκληση της διεθνούς διπλωματίας και του Δικαίου είναι επιβεβλημένη επειδή ο συσχετισμός δυνάμεων στη χρήση όπλων δεν είναι πάντα προς όφελος της χώρας μας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης πάντως αναφέρθηκε και στο θέμα της ανακήρυξης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, συστήνοντας ψυχραιμία προκειμένου να γίνουν οι σωστές κινήσεις την κατάλληλη στιγμή. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης από την πλευρά του υποστήριξε ότι «Στις προκλήσεις της Τουρκίας επικαλούμαστε το διεθνές δίκαιο. Εγώ ξέρω ότι το δίκαιο είναι με τον ισχυρό. Μιλήσατε για ψυχραιμία. Εγώ δεν είμαι ψύχραιμος. Με ζώνουν τα φίδια. Γιατί αυτή είναι ης τάση των Τούρκων. Έχει αποδεχθεί ιστορικά».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ο υπουργός απάντησε και σε ερώτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας πως έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα ο μόνος δρόμος για την ελληνική κυβέρνηση είναι να παρακολουθεί και να ελέγχει την εφαρμογή των προβλέψεων της συμφωνίας αλλά και την αξιολόγηση της στάσης των γειτόνων μας για την ένταξή τους στην ΕΕ.

Αναφέρθηκε όμως και σε διαβήματα που έχει κάνει η ελληνική πλευρά, καθώς όπως είπε, έχουν διαπιστωθεί παραβιάσεις της συμφωνίας. «Θέλουμε να προχωρήσει με ταχύτητα η αφαίρεση των συμβόλων που προσβάλουν την ιστορική μας κληρονομιά. Τι έκανε η προηγούμενη πλειοψηφία η περίεργη εκείνη; Έκανε τη χώρα μας να χάσει τα διπλωματικά της όπλα. Έχασε την ενδιάμεση συμφωνία και έχασε και το μεγάλο διαπραγματευτικό όπλο της εισόδου στο ΝΑΤΟ. Σήμερα και στο πλαίσιο της αργής πορείας στην ΕΕ θα βάζουμε συνεχώς στοιχεία βελτιώνοντας τη συμφωνία. Σήμερα θα δώσουμε μάχη για την εφαρμογή της να σταματήσουν να ονομάζονται Μακεδόνες και τα κρασιά τους μακεδονικά και να έχουν ταυτότητα βόρειων Μακεδόνων», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This