ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία για να μην κόβεται το ρεύμα

Must Read

Τροπολογία για να μην κόβεται το ρεύμα από όσους δεν μπορούν να πληρώσουν κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο του νέου κλιματικού νόμου. «Κάνετε ό,τι μπορείτε να πέσει το καρτέλ της ενέργειας στα μαλακά, ενώ η κοινωνία πληρώνει υπέρογκους λογαριασμούς. Αυτή είναι η αποστολή σας, να παλεύουν για την επιβίωση οι πολλοί και να ευημερούν οι ελάχιστοι», τόνισε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τροπολογία υπογράφεται από τον Αλέξη Τσίπρα και όλη την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ζητά να παρέμβει η πολιτεία για την ανάσχεση των συνεπειών της δυσανάλογης επιβάρυνσης των πολιτών από τις αυξήσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας στην Ολομέλεια ζητά
-Να μην κάνετε ρευματοκοπές για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

-Να κάνετε ορθό υπολογισμό των υπερκερδών για ολόκληρη την περίοδο της αισχροκέρδειας.

Στην ομιλία του στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας επέκρινε την κυβερνητική τροπολογία για την φορολόγηση των υπερκερδών. «Ντρέπεστε να πείτε τη λέξη, τα λέτε υπερέσοδα λες και οι παραγωγοί δεν χαράτσωσαν τους καταναλωτές με τις πλάτες σας. Και λέτε ότι θα φορολογήσετε τα υπερκέρδη από τον Οκτώβριο, ενώ η ΡΑΕ στη μελέτη της διαπιστώνει αύξηση μικτού περιθωρίου κέρδους από τον Ιούλιο. Αφήνετε εκτός τρεις μήνες, χαρίζετε 250 εκατ. ευρώ», ανέφερε και υπογράμμισε: «υιοθετείτε μία τελείως εσφαλμένη μέθοδο υπολογισμού.

Δεν τα υπολογίζετε με τη διαφορά χονδρεμπορικής με κόστος παραγωγής και ένα λογικό περιθώριο κέρδους, αλλά συγκρίνοντας τα μεικτά περιθώρια κέρδους πέρυσι και φέτος. Αφαιρείτε από τα υπερκέρδη όλα τα έξοδα εμπορίας, κάτι που παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού. Συμψηφίζετε ζημίες και κέρδη μεταξύ παραγωγής δηλαδή χονδρικής και προμήθειας δηλαδή λιανικής, που αποτελούν διακριτές δραστηριότητες. Και δεν υπολογίζετε τα υπερκέρδη της εμπορίας φυσικού αερίου, που ακόμα η ΡΑΕ δεν έχει υπολογίσει».
«Τέλειο το μαγείρεμα», είπε ο Αλ. Τσίπρας στον υπουργό Ενέργειας Κ. Σκρέκα και πρόσθεσε: «να δούμε αν στο τέλος θα μείνει ευρώ να φορολογήσετε, έχετε γίνει περίγελος».

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This