Κατάρρευση του κατώτατου μισθού αποκαλύπτει η Γ.Σ.Ε.Ε. την ώρα που ο Μητσοτάκης πανηγυρίζει!

Ο κατώτατος μισθός έχασε έως και το 28% της αξίας του!

Must Read

Τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων εν μέσω του κύματος ανατιμήσεων που πλήττει την «τσέπη» του εργατικού δυναμικού της χώρας, αποτυπώνει η Ετήσια Έκθεση του 2022 για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση, που παρουσίασε το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Παρά την αύξηση του κατώτατου μισθού που έφτασε το 9,7% το 2022, τον Απρίλιο η απώλεια της αγοραστικής δύναμης έφτασε το 18% για τους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης και εκτοξεύτηκε στο 28% για όσους εργάζονται με όρους μερικής απασχόλησης. 

Από την έκθεση της ΓΣΕΕ προκύπτει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επενδύσεων στη χώρα και ακόμη πιο σοβαρός κίνδυνος στασιμοπληθωρισμού.

Τα ευρήματα αυτά προφανώς αποδομούν πλήρως τους πανηγυρισμούς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος πριν από λίγα λεπτά ανάρτησε μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με την έκθεση της Γ.Σ.Ε.Ε., οι Έλληνες είναι πρωταθλητές στην φτώχεια καθώς η χώρα κατέχει την δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρώπη μετά την Βουλγαρία.

Επίσης, η Ελλάδα καταγράφηκε το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης, μόλις 57,2% που είναι στον πάτο της ΕΕ! Όπως καταλαβαίνουμε, οι δείκτες της οικονομικής μιζέριας όπως έχουν ονομαστεί καταγράφουν σημαντική άνοδο, παρά τους πρωθυπουργικούς πανηγυρισμούς.

Σύμφωνα όμως με το κυβερνητικό αφήγημα, όποιος διαμαρτύρεται για την κατάντια της Ελλάδας, είναι «μίζερος»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This