Μετά τις παραιτήσεις των Γρηγόρη Δημητριάδη (στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ΓΓ και επικεφαλής του πολιτικού του γραφείου) και Παναγιώτη Κοντολέων (επικεφαλής της ΕΥΠ), ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν οι πολιτικές ευθύνες σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου.
Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ προχώρησε και σε αυστηρές δηλώσεις για το θέμα, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Όλες αυτές τις μέρες η κυβέρνηση και το Μαξίμου προσπάθησαν συστηματικά να υποβαθμίσουν το θέμα με σωρεία δημοσιευμάτων και ψευδών ειδήσεων ακόμα και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Σήμερα, μετά από όλα αυτά, παραιτείται ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού, αλλά και ο Διοικητής της ΕΥΠ. Το πέπλο σιωπής και απαξίωσης με το οποίο προσπάθησαν να καλύψουν μία τόσο σοβαρή υπόθεση καταρρέει … Δεν περίμενα ποτέ να με παρακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση με τις πιο σκοτεινές πρακτικές».
Η απάντηση Οικονόμου
Λίγο αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε θετικά μεν (αλλά υπό προϋποθέσεις!), στο αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά δεν παρέλειψε να του επιτεθεί κιόλας (επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την παρακολούθηση του κινητού του):
«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημερώσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί».
Σε δήλωσή του ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρει:
«Σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.
Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά».
ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: «Όλα στο φως»
«Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή λειτούργησε απόλυτα θεσμικά και με σεβασμό στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Γεραπετρίτης και ο κ. Κοντολέων βρέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και δεν είπαν την αλήθεια», αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημειώνοντας:
«Καλούμε την κυβέρνηση θεσμικά να ενημερώσει άμεσα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Όλα στο φως».
ΜέΡΑ25: «Πλήρης παρακμή των θεσμών»
Σχόλιο για τις για τις παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέων, έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης:
«Και όταν λένε οι κυβερνητικές πηγές νόμιμη επισύνδεση σε αρχηγό πολιτικού κόμματος της αντιπολίτευσης από την ΕΥΠ που υπάγεται στον Πρωθυπουργό, εννοούν πως υπήρξε και Εισαγγελέας που έδωσε σχετική άδεια παρακολούθησης; Πλήρης παρακμή των θεσμών».
Διαβάστε ακόμα:
- Το μυστικό ραντεβού Ανδρουλάκη με τον «εκδότη των υποκλοπών»
- Ο Ανδρουλάκης ζητά Εξεταστική Επιτροπή για την παρακολούθηση του κινητού του
- Δημητριάδης-Κοντολέων: Για παραιτήσεις «τοξικότητας» και «νόμιμης παρακολούθησης» χωρίς ενημέρωση κάνει λόγο η κυβέρνηση
- Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τις παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέων
- Ο Γιάννης Μπρατάκος νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού