Πολάκης: «Οι ιδιώτες πάροχοι έχουν γίνει πιο πλούσιοι από τους ολιγάρχες του Πούτιν»!

Και αλλαγή του εκλογικού νόμου να κάνει η παρούσα κυβέρνηση, εκείνο που θα καταφέρει θα είναι αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ο... θερμόαιμος βουλευτής

Must Read

Για διασπάθιση δημοσίου χρήματος κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, κατά τη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, αναφερόμενος (και) στις απευθείας αναθέσεις, που «προφανώς γίνονται με ανταλλάγματα».

«Πλέον, η αστική τάξη της χώρας κι οι ολιγάρχες, οι δέκα οικογένειες που κάνουν κουμάντο, αρχίζουν να αντιμετωπίζουν την οικογένεια Μητσοτάκη και το Μαξίμου ΑΕ, όχι σαν πολιτικό διαχειριστή που τους ζητάει εξυπηρέτηση ή παράπλευρα οφέλη. Τούς ζητάει να είναι συνεταίρος και να έχει μόνιμα μερτικό η οικογένεια στις δουλειές. Αυτό συμβαίνει πλέον», είπε ο Παύλος Πολάκης που προέβλεψε ότι σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις, καθώς «με το ζήτημα των απευθείας αναθέσεων ασχολείται πλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Όταν έχετε χτίσει ένα τέτοιο παρασιτικό, πελατειακό παρακράτος, που το ονομάσατε “επιτελικό κράτος”, η κορυφή του παγόβουνου είναι οι παρακολουθήσεις», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και απευθύνθηκε στα βουλευτικά έδρανα: «Μην έχετε αμφιβολία, σας άκουγε όλους. Μας άκουγε όλους. Και δημοσιογράφους. Για να ξέρει ποιος ήταν ο πολιτικός σχεδιασμός, να ξέρει τι ξέρουν οι δημοσιογράφοι, τι κινήσεις επιχειρηματικές γίνονται, για να παίρνει θέση και να εκβιάζει. Αυτό έκανε […] Αλλά έσπασε το καπάκι του παρασιτικού καζανιού που φτιάξατε. Φαντάζεστε, ο πεθερός του Τζανακόπουλου να ήταν ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που είναι αυτή που καταθέτει το μοναδική πρόταση για να αγοράσει τη ΛΑΡΚΟ που την αφήσατε και τη διαλύσατε, και απολύσατε τους ανθρώπους και τους εκβιάζετε για να τους ξαναπάρετε με δίμηνες συμβάσεις; Και μας το έπαιζε και προσβεβλημένος ο κ. Γεραπετρίτης», πρόσθεσε.

«Aφήνουμε να κονομάνε…»

Κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η κυβέρνηση «διανύει το τελευταίο μίλι». «Θα βρίσκετε 1,5 με 2 δισ. κάθε μήνα για να μην φαίνεται η τεράστια αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος; Αν τα δίνατε αυτά τα λεφτά, θα είχαμε ξαναπάρει τη ΔΕΗ πίσω και θα ελέγχαμε τη χονδρική – και όχι να αφήνουμε να κονομάνε οι τέσσερις, πέντε ιδιώτες πάροχοι, που έχουν γίνει πιο πλούσιοι από τους ολιγάρχες του Πούτιν, συν οι άλλοι δύο του πετρελαίου Μότορ Όιλ και ΕΛΠΕ», είπε ο Παύλος Πολάκης, εκτιμώντας ότι με αυτή την κατάσταση, και αλλαγή του εκλογικού νόμου να κάνει η παρούσα κυβέρνηση, εκείνο που θα καταφέρει θα είναι αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This