Ο εφιάλτης της ενεργειακής κρίσης «βυθίζει» την κυβέρνηση: Οι αναφορές του πρωθυπουργού προϊδεάζουν τα ψίχουλα που έρχονται!

«Οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι» λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το στίγμα της δέσμης των παροχών

Must Read

Ενεργειακή και οικονομική κρίση έχουν φέρει σε αδιέξοδο τις ελληνικές οικογένειες. Οι προϋπολογισμοί δεν βγαίνουν, και κάθε μήνα οι Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να βγάλουν το «φίδι από την τρύπα» ψάχνοντας πώς θα κατορθώσουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. 

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθεί με ημίμετρα και επιδόματα-ψίχουλα να πουλήσει φούμαρα. Τάζει «λαγούς με πετραχήλια» στους υποψήφιους ψηφοφόρους, με το βλέμμα όλων να είναι πλέον στραμμένο στις εκλογές που έρχονται. Μέσα από το Υπουργικό Συμβούλιο, πάντως, ο πρωθυπουργός προσπάθησε με έμμεσους τρόπους να καταστήσει σαφές το πλαίσιο των πενιχρών μέτρων που έρχονται. «Οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι. Τα μέτρα μας θα είναι πάντα μετρημένα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έχει έρθει η ώρα να υλοποιηθούν όλα όσα είχα εισηγηθεί πριν από 7 μήνες. Πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και αποσύνδεση της τιμής του από το ηλεκτρικό ρεύμα. Λυπάμαι γιατί υπήρξε καθυστέρηση. Είχα μιλήσει για το δυσκίνητο υπερωκεάνιο της Ευρώπης και είχαν υπάρξει αντιδράσεις και τώρα λέω μετά και τις δηλώσεις της Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν, κάλλιο αργά παρά ποτέ», τόνισε με νόημα. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα παρεμβαίνει όπου και όταν χρειάζεται αλλά προσοχή οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι. «Τα μέτρα μας θα είναι πάντα μετρημένα τόνισε και χωρίς οι πρόσκαιρες ανάγκες να ναρκοθετούν τις εθνικές αναγκαιότητες. Ακούω για ένα τσουνάμι παροχών που δημιουργούν προσδοκίες», είπε χαρακτηριστικά. «Στηρίζουμε την κοινωνία στο μέτρο των δυνατοτήτων μας λίγη υπομονή έως την ΔΕΘ», είπε ακόμα. Πρόσθεσε ότι, «η δουλειά μας τρέχει και απόλυτη προτεραιότητα είναι η ενεργειακή κρίση και η αναγκαιότητά της. Δεν πρέπει να κρύψουμε από τους πολίτες την διάσταση αυτής της απειλής. Είναι μια απειλή που έχει κοινά με την πανδημία. Είναι παγκόσμια και ασύμμετρη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This