Η κυβέρνηση παριστάνει ότι «δεν τρέχει τίποτα» με το σκάνδαλο των υποκλοπών, αρνούμενη να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή για την υπόθεση, ενώ την ίδια ώρα οι υπουργοί που φέρεται ότι παρακολουθούνταν, όπως ο Κωστής Χατζηδάκης, προβάλλουν αστεία επιχειρήματα προκειμένου να μη δώσουν απαντήσεις.
Παρόλο που τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ εξακολουθούν να δημοσιεύονται κατά ριπάς, το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει να αρνείται τη συζήτηση στη Βουλή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα προσέλθει ούτε αυτή την Παρασκευή στη Βουλή για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της «Ωρας του πρωθυπουργού», κατηγορώντας την αντιπολίτευση, αντί να απολογηθεί για την απροθυμία της κυβέρνησης να δώσει απαντήσεις.
«Είναι απολύτως καθαρό τι επιδιώκει η αξιωματική αντιπολίτευση μέσα από την υπόθεση αυτή – και η ίδια, αλλά και οι βραχίονές της» ανέφερε ο κ. Οικονόμου, συμπληρώνοντας πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να συντηρούν ένα ζήτημα στην επικαιρότητα με νουβέλες, με ιστορίες ατεκμηρίωτες». Επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να υποβαθμίσει το ζήτημα, μιλώντας για δήθεν «νουβέλες» οι οποίες μένουν στον αφρό της επικαιρότητας με ευθύνη της Κουμουνδούρου.
Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως ο πρωθυπουργός θα έρθει στη Βουλή εξ αφορμής της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ερωτηθείς για το αν παρακολουθούνταν, κατέφυγε σε εξυπνακισμούς, σχολιάζοντας πως «όποιος με παρακολουθούσε, αν με παρακολουθούσε, επιχειρηματίας, θα έπληττε θανασίμως». Σε κάθε περίπτωση, η ώρα της απολογίας πλησιάζει, καθώς το επίμαχο νομοσχέδιο βρίσκεται προ των πυλών.
Επιπροσθέτως, προγραμματίστηκε -επιτέλους- η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με την ακρόαση του αποπεμφθέντος επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη, καθώς και των τριών επιχειρηματιών που φέρεται ότι εμπλέκονται στην εμπορία των κακόβουλων λογισμικών, Γιάννη Λαβράνου, Φέλιξ Μπίτζιου και Ταλ Ντίλιαν.
Η επιτροπή συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα, κατά πάσα πιθανότητα κεκλεισμένων των θυρών. Κι αυτό διότι επιμένουν οι πληροφορίες που θέλουν τη Ν.Δ. να επιδιώκει η συνεδρίαση να είναι μυστική, παρόλο που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Ταυτοχρόνως, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει αν οι τέσσερις θα προσέλθουν πράγματι στη Βουλή. Ο κανονισμός βεβαίως είναι σαφής και ορίζει πως η παρουσία τους είναι υποχρεωτική. Από την πλειοψηφία πάντως αναφέρουν πως «πρόκειται για ακρόαση, όχι κατάθεση».