Το πρώτο βήμα για την αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα είναι ήδη γεγονός! Με μια κατάπτυστη απόφαση το Πρωτοδικείο Φλώρινας επικύρωσε το καταστατικό της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας», που σκοπό έχει τη διάδοση της σλαβικής γλώσσας των Σκοπιανών στην Ελλάδα και τη διδασκαλία της ως προαιρετικό μάθημα ήδη από τα δημοτικά σχολεία.
Η εθνικά απαράδεκτη και επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται πως άρχισε να παράγει απτά αποτελέσματα, δικαιώνοντας όσους στην Ελλάδα -μεταξύ αυτών και η «δημοκρατία»- προειδοποιούσαν ότι η αμερικανόπνευστη συμφωνία στην οποία σύρθηκε το ολέθριο δίδυμο Τσίπρα – Κοτζιά, προκειμένου το κρατίδιο να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, θα αποτελέσει νωρίτερα από όσο θα περίμεναν κάποιοι πηγή γεωπολιτικής αστάθειας στην εύθραυστη περιοχή της νότιας Βαλκανικής.
Η δυσμενής εξέλιξη συνιστά όνειδος και καταισχύνη για τους δικαστές που έλαβαν την ντροπιαστική απόφαση καθώς και για την πολιτική ηγεσία των «φρονίμων», που έστρωσαν το χαλί σε μια συμφωνία η οποία σηματοδοτεί ιστορική υποχώρηση του Ελληνισμού. Οι πολιτικοί υπεύθυνοι, με πρώτη την Κυβέρνηση, αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στο να υψώσουν εγκαίρως εθνικά και πατριωτικά αναχώματα σε ένα σχέδιο που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας και συνιστά θρυαλλίδα μελλοντικών εθνικιστικών διεκδικήσεων και ανεδαφικού αλυτρωτισμού.
Δεν είναι τυχαίο ότι πετώντας τη σκούφια του ο Ζόραν Ζάεφ, «αδελφός του Αλέξη Τσίπρα», έσπευσε πρώτος από το πολιτικό περιθώριο που (προσωρινά) βρίσκεται να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την είδηση, ανακοινώνοντας θριαμβευτικά:
«Αυτοί είναι οι καρποί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φέρνουν χαρά σε όλους όσοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα. Συγχαίρω τους ιδρυτές του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα και όλους τους πολίτες της βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας που χαίρονται γι’ αυτή την όμορφη πράξη, που είναι ιδιαίτερα σημαντική, ως μια ακόμη επιβεβαίωση των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαριστώ τόσο τον πρώην όσο και τον νυν πρωθυπουργό, Τσίπρα και Μητσοτάκη, για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας».
Στο μήνυμά του φρόντισε να εκθέσει όχι τόσο τον πρώην πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ο οποίος επιμένει -χωρίς να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του εγκλήματος- ότι υπερασπίστηκε διά της παραχωρήσεως των ιερών κειμηλίων το εθνικό συμφέρον, όσο τον νυν πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αφού εκμεταλλεύτηκε για μικροκομματικούς λόγους την οργή των Ελλήνων και ειδικά των Μακεδόνων, σήμερα κουβαλάει ατιμωτικά στην Ευρώπη τις «βαλίτσες» των Σκοπιανών.
Το Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στη Φλώρινα έχει εγγραφεί και έχει εγκριθεί επίσημα ως μη κυβερνητική οργάνωση από τις δικαστικές Αρχές της Ελλάδας στις 28 Ιουλίου 2022.
Σύμφωνα με το καταστατικό του, έχει ως σκοπό του να εργαστεί για:
- τη διδασκαλία της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας σε πολίτες της Ελλάδας, μέσω διαδικτυακού ιστότοπου,
- την υποστήριξη εισαγωγής της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και πανεπιστήμια στην Ελλάδα, που βρίσκονται στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
- την υποστήριξη της ίδρυσης παιδαγωγικών σχολών/τμημάτων εντός υφιστάμενων πανεπιστημίων στην Ελλάδα για την ανάπτυξη τοπικών καθηγητών της μακεδονικής γλώσσας, καθώς και του προγράμματος σπουδών και του διδακτικού υλικού.
Οι Πρέσπες δεσμεύουν θεωρητικά τα Σκόπια να αναγνωρίσουν ότι «η επίσημη γλώσσα τους, η μακεδονική, ανήκει στην ομάδα των νοτιοσλαβικών γλωσσών».
Η γλώσσα όμως είναι στοιχείο ταυτότητας και όχι απλή ονομασία, συνεπώς και κύριο συστατικό για την υποστήριξη μακεδονικής εθνότητας…
Κρεσέντο παραλογισμού (και) από τον Ερντογάν για τη Θράκη
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι Σκοπιανοί διεκδικούν, βάσει της επαίσχυντης «συμφωνίας των Πρεσπών», διδασκαλία γλώσσας σε σχολεία της Ελλάδας, την οποία μάλιστα ονομάζουν «Μακεδονική». Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στη Θράκη, από την πλευρά της Τουρκίας.
Πριν από δύο ημέρες ο Ταγίπ Ερντογάν σε ένα κρεσέντο παραλογισμού μίλησε για αποκλεισμό των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας από τη διδασκαλία της «μητρικής τους γλώσσας», κάνοντας λόγο για ακόμη μια φορά όχι για μουσουλμανική μειονότητα, αλλά για «τουρκική».
Δείτε επίσης: