Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ξεπέρασε τα όρια του θεσμικού του ρόλου. Εμφανίζοντας συμπτώματα ιλίγγου, ο οποίος κυριεύει όσους απομονώνονται στα ρετιρέ της εξουσίας, έφτασε τώρα στο σημείο να απειλεί με φορολογικό έλεγχο εκδότες και δημοσιογράφους οι οποίοι «συμπτωματικά» επικρίνουν τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης σε σκανδαλώδεις υποθέσεις.
Συνεχίζοντας μια αρνητική παράδοση εμπλοκής της δικαστικής εξουσίας στον τρέχοντα πολιτικό ανταγωνισμό, ο κ. Ντογιάκος, από το βήμα της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στους λειτουργούς της ενημέρωσης οι οποίοι στέκονται όρθιοι και αρνούνται να προβάλλουν την ένοχη εκδοχή του Μαξίμου για το σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο (υποτίθεται πως…) διερευνά.
«Δεν είναι δυνατόν μια μερίδα του Τύπου, εκμεταλλευόμενη έναν ουσιαστικά πλήρως αναποτελεσματικό νόμο περί Τύπου, να στρέφεται και να βυσσοδομεί όποιον κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του δεν ενεργεί σύμφωνα με τις επιθυμίες της, τις υποδείξεις της ακόμα και τις επιταγές της» άστραψε και βρόντηξε. Και συμπλήρωσε: «Δεν είναι άξιοι κάποιοι να φέρουν τον κάποτε άκρως τιμητικό τίτλο και ιδιότητα του εκδότη εφημερίδων ή περιοδικών. Κρατούν για τον εαυτό τους και μόνο ως επτασφράγιστο μυστικό το οικονομικό τους υπόβαθρο με βάση το οποίο έγιναν εκδότες. Στην πράξη υποβαθμίζουν την ιδιότητά τους αυτή και την ευτελίζουν υπογράφοντας ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα, με χυδαίο περιεχόμενο και λεξιλόγιο».
Τι πρέπει να γίνει για την εξυγίανση; Ο Ισίδωρος Ντογιάκος πρόσφερε τη λύση στο πιάτο. «Ίσως ένας εκτεταμένος φορολογικός έλεγχος σε αυτούς τους ολίγους αποκαλύψει πολλά και ενδιαφέροντα σχετικά με τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες». Το ερώτημα είναι πού απευθύνει τις ισοπεδωτικές, αξιολογικές κρίσεις με ευθέως απειλητικό περιεχόμενο και αν η ΕΣΗΕΑ έχει άποψη περί αυτών…
Αλλά, ο κ. Ντογιάκος, αναφερόμενος στη δικαιολογημένη σύγκριση μεταξύ ελληνικής και βελγικής Δικαιοσύνης, συνεχίζει με ιερό μένος: «Δεν είναι δυνατόν να χλευάζουν και να απαξιώνουν δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς συγκρίνοντας αυτούς με δικαστές και εισαγγελείς χωρών του εξωτερικού με διαφορετικά δικονομικά συστήματα έναντι των οποίων, κατά τη γνώμη τους, υπολείπονται κατά πολύ των ξένων. Για να έχουν αυτό το ηθικό δικαίωμα πρέπει προηγουμένως να μεταβούν οι ίδιοι στις χώρες που φαντάζονται ότι λειτουργούν τέλεια δικαστικά συστήματα για να δοκιμάσουν εκεί τις δυνάμεις τους και να συγκριθούν και εκείνοι με τους εκεί συναδέλφους τους. Μετά ας έρθουν να μας πουν τα αποτελέσματα».
«Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, εκτός από έμμεσες απειλές κατά των ΜΜΕ που αποκαλύπτουν τις υποκλοπές και τη συνταγματική εκτροπή Μητσοτάκη, μήπως έχει κάτι να πει γι’ αυτήν την ωμή παραβίαση του κράτους δικαίου», σχολιάζει σε ανάρτησή του ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, επισυνάπτοντας τη δήλωση Α. Γεωργιάδη στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία «η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή».
«Δημοκρατία»: Αυτές οι υποθέσεις γιατί δεν έχουν ελεγχθεί, κύριε εισαγγελέα;
Να ελεγχθούν συγκεκριμένοι εκδότες που συμπτωματικά επικρίνουν τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης σε σκανδαλώδεις υποθέσεις ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος. Μόνο που, όσον αφορά τη «δημοκρατία», έρχεται δεύτερος!
Τον πρόλαβαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι εντεταλμένοι του, οι οποίοι όχι μία αλλά πολλές φορές πραγματοποίησαν αλλεπάλληλους φορολογικούς ελέγχους στη «δημοκρατία», ύστερα από ανώνυμες επιστολές και καταγγελίες, οι οποίες ήταν στημένες και συκοφαντικές. Πραγματικό πογκρόμ, που είχε φυσικά ως στόχο την εφημερίδα, η οποία, τιμώντας τον θεσμικό ρόλο της, διερευνούσε σοβαρότατες υποθέσεις εγκληματικών πράξεων κατά του δημόσιου συμφέροντος και της κοινωνίας.
Το ίδιο συνέβη και στην ιστορική εφημερίδα «Εστία», την αρχαιότερη εφημερίδα της χώρας. Δύο εφημερίδες που υπηρετούν το εθνικό και δημόσιο συμφέρον. Φυσικά, όλες τις φορές αποδείχθηκε πως ήταν άνθρακες ο θησαυρός που έψαχναν.
Υπάρχουν όμως, κ. Ντογιάκο, συγκεκριμένες περιπτώσεις που πρέπει να διερευνηθούν:
- Υπάρχει η σοβαρότατη υπόθεση κατασκοπίας εις βάρος της Ελλάδας, αλλά και πραγματικού εκβιασμού εις βάρος δικαστικών λειτουργών, που βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες στον Αρειο Πάγο, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί. Είναι η υπόθεση στηνοποία ένας υπήκοος ξένης χώρας ηχογραφεί παράνομα εν ενεργεία υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης και προσπαθεί να του αποσπάσει πληροφορίες για εισαγγελείς, δικαστικούς λειτουργούς και στελέχη διωκτικών Αρχών συμμαχικής χώρας που διερευνούν υπόθεσή του, ενώ εκβιάζει και με συντονισμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης της πατρίδας μας στο εξωτερικό, με τη βοήθεια αλλοδαπού, ο οποίος καταγγέλλεται για συμμετοχή ακόμα και στο κύκλωμα του παιδεραστή Επστάιν!
- Επίσης, νέες καταγγελίες συνδέουν το πρόσωπό του με την εξίσου σοβαρή υπόθεση κατασκοπίας εις βάρος της Ελλάδας, όπου 17 βουλευτές -μέλη εθνικά νευραλγικών επιτροπών-, εκδότες και δημοσιογράφοι είχαν μπει στο στόχαστρο λογισμικού κατασκοπίας, ενώ ο φυσικός αυτουργός είναι ήδη προφυλακισμένος στις αμερικανικές φυλακές.
- Υπάρχουν όμως και τρανταχτές περιπτώσεις δημοσιογράφων που χρήζουν άμεσης διερεύνησης. Ολα τα στοιχεία, μάλιστα, είναι καταγεγραμμένα στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ που είχε διενεργήσει η Βουλή των Ελλήνων, όπου μάλιστα ένας τύπος που κάποια νύχτα έγινε εκδότης σε περισσότερες μάλιστα από μία εφημερίδες διέπραξε και ψευδορκία. Παραμένει όμως εκδότης, επαγγελματίας συκοφάντης κατά συρροή, με σοβαρές καταδίκες και αδιευκρίνιστο πλουτισμό. Αυτόν τον τύπο, κ. Ντογιάκο, γιατί δεν τον έχουν ελέγξει οι ελεγκτικές Αρχές;
Δείτε επίσης: Άλλο οι επικριτές και άλλο οι κατάσκοποι, οι συκοφάντες και οι εκβιαστές κ. Ντογιάκο