Άνοιξε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών η τρίτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Και παρ’ ότι η περιουσία του έχει δημευθεί, οπότε δεν υπάρχουν ακίνητα ή μετρητά, υπάρχει το ιστορικό απόρρητο αρχείο το οποίο που συμφώνως προς πληροφορίες περνά στα χέρια του 15χρονου υιού του. Αυτό το αρχείο φέρεται να περιέχει πληροφορίες που «καίνε» τρεις πρώην πρωθυπουργούς (δύο του ΠΑΣΟΚ και έναν της ΝΔ) ένα διατελέσαντα υπουργό Εθνικής Αμύνης καθώς και πρόσωπο το οποίο υπήρξε γραμματεύς μεγάλου πολιτικού κόμματος.
Τα στοιχεία της διαθήκης θα δημοσιοποιηθούν εντός των προσεχών ημερών. Η εφημερίδα «Εστία» έχει υπ’ όψιν της τα ονόματα των αναφερομένων προσώπων τα οποία ωστόσο δεν αποκαλύπτει ακόμη, θεωρώντας ότι δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί σε ενδεχόμενα παιχνίδια σκοπιμοτήτων που μπορεί να ξεσπάσουν με πρωταγωνιστές όλους εκείνους που είτε αναφέρονται στην διαθήκη είτε όχι έχουν κάθε λόγο να επιθυμούν να συνεχίσει να υπάρχει συσκότισις σχετικά με τα εξοπλιστικά του παρελθόντος, καθώς και για άλλους «σκελετούς» που στοιχειώνουν την πολιτική τους παρουσία. Θα περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.
Και υπάρχει βεβαίως το θέμα και των τρεχόντων εξοπλιστικών προγραμμάτων, το οποίο επισείει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Αλέξης Τσίπρας. Χαρακτηριστική είναι, ανάρτησή του στο Twitter στην οποία αναφέρει: «Γιατί ακούγατε τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και όσους έχουν λόγο στα εξοπλιστικά; Ο Τσοχατζόπουλος υπέγραψε συμβάσεις 8 δισ. με σημερινές τιμές. Εσείς 15 δισ. Το λέω να το ακούσουν όλοι. Ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων δε θα μείνει χωρίς να ελεγχθεί».
Γιατί ακούγατε τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και όσους έχουν λόγο στα εξοπλιστικά;
Ο Τσοχατζόπουλος υπέγραψε συμβάσεις 8 δισ. με σημερινές τιμές. Εσείς 15 δισ.
Το λέω να το ακούσουν όλοι. Ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων δε θα μείνει χωρίς να ελεγχθεί. #Βουλή pic.twitter.com/AFXFxhoruk— Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) January 27, 2023
Και αυτή είναι μία μόνον παράμετρος δεδομένου ότι εξ αιτίας της διαθήκης του Άκη Τσοχατζόπουλου και των αναφορών στα στοιχεία του αρχείου του ανοίγει μια συζήτησις για τις γενικότερες ευθύνες εκείνων που οδήγησαν την χώρα στην χρεωκοπία. Αυτές καταλογίζονται και στο ΠΑΣΟΚ και στην Νέα Δημοκρατία η οποία κατηγορείται ότι «υπερακόντισε» τις νοοτροπίες και τις πρακτικές που επεκράτησαν επί ΠΑΣΟΚ και οι οποίες δυναστεύουν μέχρι και σήμερα την χώρα.
Την κατάσταση αυτή περιγράφει με ακρίβεια η κ. Άννα Διαμαντοπούλου στην ομιλία της κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Παντελή Καψή «Η πτώση 2011: Το έτος μηδέν της Κεντροαριστεράς». Είπε συγκεκριμένα: «Είχε (το ΠΑΣΟΚ) τη βασική ευθύνη της διαμορφωθείσας κουλτούρας πως μπορεί να καταναλώνουμε περισσότερο απ΄ ότι παράγουμε χωρίς επιπτώσεις. Την αντίληψη αυτή υπερακόντισε η ΝΔ και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση. Ενώ η αριστερά εξέφρασε την ultra εκδοχή αυτής με συνεχείς διεκδικήσεις». Έτσι οδηγηθήκαμε κατά την κ. Διαμαντοπούλουστην «δημιουργία μιας πολιτικής και κοινωνικής κουλτούρας που εξελίχθηκε διακομματικά και στην οποία οφείλονταν και το ξεχείλωμα του δημόσιου τομέα και το τεράστιο χρέος». Και κατά την κ. Διαμαντοπούλου το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε «πλήρωσε για την ευθύνη της δημιουργίας» αυτής της κουλτούρας.
Και βεβαίως επισημαίνει η κ. Διαμαντοπούλου και τις περιρρέουσες ευθύνες των ΜΜΕ καταγγέλλοντας ενέργειες προερχόμενες από τον ΔΟΛ, σχετικά με τις οποίες ομιλεί για το «θράσος κάποιων ανθρώπων που θεωρώντας ότι έχουν στα χέρια τους ένα πρωτοσέλιδο μπορούν να ορίσουν την πολιτική στη χώρα». Και μπορεί η κ. Διαμαντοπούλου να τονίζει ότι αυτό «δεν συμβαίνει», όμως και μόνον η εκδήλωσις τέτοιων προσπαθειών συνιστά πολιτική παθογένεια. Άλλωστε και σε άλλο σημείο η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρει: «Γνωρίζουμε όλοι ότι τα ΜΜΕ επιχείρησαν να παρέμβουν έξω και πέρα από το ρόλο της τέταρτης εξουσίας, χωρίς αποτέλεσμα όμως…». Αυτή η τελευταία φράση «χωρίς αποτέλεσμα όμως…» δημιουργεί πολλές συζητήσεις. Όπως ακριβώς η όλη κατάσταση στην οποία βαραίνει η σκιά των επικειμένων αποκαλύψεως από το αρχείο Τσοχατζόπουλου.