Τον αυτόκλητο συμβουλάτορα του Αλέξη Τσίπρα παριστάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος με νέα δημόσια παρέμβασή του επιχείρησε να καθοδηγήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την πολύκροτη υπόθεση του Παύλου Πολάκη. Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος δεν σταματά να προσπαθεί να βρει νέο ρόλο στα πράγματα, έκανε επί της ουσίας θετικό νεύμα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντάς του, εμμέσως πλην σαφώς, «συνέχισε έτσι».
Είναι πραγματικά απορίας άξιο για ποιο λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν σταματά να προσπαθεί -όπως όλα δείχνουν, επί ματαίω- να βρει τρόπο να απασχολήσει τη δημόσια ζωή του τόπου, θέλοντας ίσως να επιστρέψει στο πολιτικό γίγνεσθαι. Μάλλον του διαφεύγει, ωστόσο, το γεγονός ότι κανείς από τους πολίτες δεν ασχολείται πλέον μαζί του. Ισως ο ίδιος πιστεύει ότι ο λόγος του μετρά ακόμη σε κάποιους κύκλους, εν προκειμένω του ΣΥΡΙΖΑ, και γι’ αυτό προχώρησε σε αυτήν τη δημόσια τοποθέτηση.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα επισημαίνοντας πως «η μεγάλη πρόκληση για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να διαχωρίσουν τη θέση τους τόσο από τον κ. Πολάκη όσο και από τον πολακισμό».
Ο ίδιος προέβη και σε ολόκληρη ανάλυση του τι σημαίνει για τον ίδιο ο όρος «πολακισμός», κάνοντας λόγο στη συνέντευξή του για «ένα πολιτικό φαινόμενο που δεν σέβεται ούτε το θεσμικό πλαίσιο, το συνταγματικό δηλαδή, ούτε το πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού, αυτού που εννοούμε ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού της φιλελεύθερης δημοκρατίας, της δημοκρατίας της συνύπαρξης δηλαδή, για να το πω με πάρα πολύ απλό τρόπο».
Ρωτήθηκε ακόμη εάν και σε ποιο βαθμό η υπόθεση Πολάκη μπορεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, και τότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε πως πως «όλα παίζουν ρόλο στις εκλογές και ποτέ δεν είναι -αν θέλετε- αργά, όλα επηρεάζουν, τα πάντα. Μπορεί να συμβεί αύριο οποιοδήποτε γεγονός το οποίο να ανατρέψει τα δεδομένα, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι υπάρχουν επιστημονικά εργαλεία έρευνας τα οποία λαμβάνουμε όλοι υπόψη και υπάρχει μία πραγματικότητα κοινωνική η οποία με κάποιον τρόπο αποτυπώνεται».