Η… βιασύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποδώσει τις ευθύνες της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών σε «ανθρώπινο λάθος» και να βγάλει την κυβερνητική «ουρά» απ’ έξω, δεν πέρασαν απαρατήρητα και έκαναν αλγεινή εντύπωση.
Κάτι που έδωσε στα πολιτικά κόμματα την ευκαιρία για κριτική στην Κυβέρνηση, αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Με μία σύντομη ανακοίνωση απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην δήλωση του Πρωθυπουργού. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε στο ότι ο κ.Μητσοτάκης έσπευσε να «στοχοποιήσει» τον υπεύθυνο της καταστροφής και σχολίασε ότι ο σεβασμός στα θύματα, προϋποθέτει σεβασμό στην αλήθεια.
Αναλυτικά:
«Αυτές τις στιγμές πένθους και οδύνης δεν θα μπούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε τη δήλωση του Πρωθυπουργού, που σπεύδει να προδικάσει ότι η τραγωδία οφείλεται κυρίως σε ανθρώπινο λάθος. Ο σεβασμός στα θύματα προϋποθέτει σεβασμό στην αλήθεια. Όλα θα ειπωθούν στη σωστή ώρα».
Ο σεβασμός στα θύματα προϋποθέτει σεβασμό στην αλήθεια
[Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία – https://t.co/PvkwfORt8b] pic.twitter.com/KXMlIUmJlO— ΣΥΡΙΖΑ (@syriza_gr) March 1, 2023
«Ο Πρωθυπουργός αποσείει για ακόμα μια φορά τις κυβερνητικές ευθύνες»
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στο δικό του σχόλιο για τη δήλωση Μητσοτάκη στάθηκε επίσης στην αποποίηση των κυβερνητικών ευθυνών από τον Πρωθυπουργό, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι οι κυβερνήσεις υπάρχουν «για να αντιμετωπίζουν τις παθογένειες και όχι για να τις επικαλούνται και να τις διαιωνίζουν».
Αναλυτικά:
«Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής ανέδειξε το ερώτημα γιατί να κρέμονται τόσες ζωές από ένα ανθρώπινο χέρι, ενώ υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες πρόληψης και αποτροπής τέτοιων δυστυχημάτων.
Συναισθανόμενοι την ώρα του πένθους και της οδύνης, σημειώνουμε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο και τη στιγμή που πρέπει.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα ανεχθούμε ο Πρωθυπουργός να αποσείει για ακόμα μια φορά τις κυβερνητικές ευθύνες επικαλούμενος μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης διαχρονικές παθογένειες και την αντικειμενική πολιτική ευθύνη του Υπουργού του.
Οι κυβερνήσεις υπάρχουν για να αντιμετωπίζουν τις παθογένειες και όχι για να τις επικαλούνται και να τις διαιωνίζουν».
Διαβάστε ακόμα: