Νάσος Ηλιόπουλος: «Κυβέρνηση αλήθειας ή κυβέρνηση συγκάλυψης» το δίλημμα στις επερχόμενες εκλογές

Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας και υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μίλησε σήμερα στο συνέδριο «Star Forum» του «Star Κεντρικής Ελλάδας»

Must Read

Για «κυβέρνηση αλήθειας ή κυβέρνηση συγκάλυψης» ως κεντρικό δίλημμα των εκλογών στις 21 Μαΐου μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας και υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο «Star Forum» του «Star Κεντρικής Ελλάδας».

«Συγκάλυψη ή αλήθεια στο δυστύχημα των Τεμπών; Όταν η κυβέρνηση ξεκινά με το “για όλα φταίει ο σταθμάρχης”, ύστερα λέει ότι φταίνε οι συντεχνίες, αυτό είναι συγκάλυψη. Όταν συγκροτεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να διερευνήσει το δυστύχημα, λες και η Δικαιοσύνη δεν ορίζει εμπειρογνώμονες, επιτροπή στην οποία συμμετέχει αρχικά ο άνθρωπος που ήταν στη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το ’10 – ’15 και αντικαθίσταται από έναν άνθρωπο που το ’21 έπαιρνε έργα από τον ΟΣΕ, όταν τελικά η κυβέρνηση νομοθετεί το ακαταδίωκτο για τα μέλη αυτής της επιτροπής, είναι μια ξεκάθαρη τακτική συγκάλυψης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Συγκάλυψη ή αλήθεια στο ζήτημα των υποκλοπών; Πριν λίγες μέρες μάθαμε για τη διπλή παρακολούθηση, από ΕΥΠ και Predator, της Άρτεμις Σίφορντ, Αμερικανίδας υπηκόου που βρισκόταν στην Ελλάδα, στέλεχος της εταιρείας που διαχειρίζεται το Facebook. Θα ήταν αδιανόητο σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, η κυβέρνηση, μέσα από την ΕΥΠ, να παρακολουθεί δημοσιογράφους, να παρακολουθεί την ηγεσία του στρατού για δύο χρόνια και την ίδια στιγμή να διεκδικεί το προνόμιο να μην απαντήσει. Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να θεωρεί ότι η χώρα είναι χωράφι του και του ανήκει κληρονομικά. Αλλά Δημοκρατία χωρίς λογοδοσία δεν υπάρχει. Ο κ. Μητσοτάκης θα λογοδοτήσει την επόμενη μέρα για τις παρακολουθήσεις», υπογράμμισε, κατόπιν, ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το δίλημμα συγκάλυψη ή αλήθεια ισχύει βέβαια και για το ζήτημα της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών και των δημόσιων πόρων. Ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίστηκε διάφορες τέτοιες υποθέσεις όπως τη σειρά απευθείας αναθέσεων σε πολιτικά πρόσωπα της ΝΔ, περισσότερο προς τη συγκάλυψη δείχνει παρά στην αλήθεια», πρόσθεσε.

«Αν θέλουμε να μην υπάρχουν σκιές στο πολιτικό σύστημα, αυτό είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης. Στην περίπτωση του κ. Πάτση και του κ. Χειμάρα, δεν ήταν κάτι κρυφό αυτό που έκαναν. Μιλάμε για βουλευτές της ΝΔ που έπαιρναν απευθείας αναθέσεις σε ένα βάθος χρόνου», ανέφερε, επίσης, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση για τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές για τη διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα, είπε πως «μία τέτοια αλλαγή που προτείναμε πρόσφατα είναι οι δανειακές ρυθμίσεις των πολιτικών προσώπων να εντάσσονται στη δήλωση πόθεν έσχες που κάνουν».

«Η χώρα μπορεί να έχει μια κυβέρνηση που θα βάλει στοπ στην αισχροκέρδεια»

«Η χώρα, μετά τις εκλογές με απλή αναλογική, μπορεί να έχει μια κυβέρνηση που θα βάλει στοπ στην αισχροκέρδεια. Πλέον, δεν μιλάμε απλά για ακρίβεια, αλλά για αισχροκέρδεια, για μια κυβέρνηση που, σε συνθήκες ακραίου πληθωρισμού, έκλεισε τον τελευταίο προϋπολογισμό με 4 δισ. παραπάνω φορολογικά έσοδα από ΦΠΑ. Αυτό είναι λεηλασία των πολιτών», σχολίασε στη συνέχεια.

«Μετά τις εκλογές μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση που θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία. Δεν γίνεται σήμερα να βλέπουμε ειδήσεις για πολίτες που χάνουν το σπίτι τους για 20.000 και 30.000 ευρώ. Και αυτό με έναν πτωχευτικό νόμο που ψηφίστηκε από ένα υπουργικό συμβούλιο, του οποίου τα μέλη χρωστούν 12 εκ. ευρώ στις τράπεζες, ενός κόμματος που χρωστά 400 εκ. στις τράπεζες, χρήματα που έχουν γραφτεί στην άμμο», τόνισε.

«Το δίλημμα της επόμενης μέρας είναι αν θα έχουμε μια χώρα με ίδιους κανόνες για όλους. Όχι διαφορετικούς κανόνες για τους πολίτες και διαφορετικούς για τους φίλους του κ. Μητσοτάκη. Αν θα έχουμε μια αγορά εργασίας με συλλογικές συμβάσεις και μια επιθεώρηση εργασίας που θα λειτουργεί και θα αποτρέπει τα εργατικά δυστυχήματα. Βλέπουμε σήμερα χιλιάδες θέσεις κενές στον τουρισμό, μία γενιά να αρνείται να πάει να δουλέψει στις Μανωλάδες του τουρισμού που τροφοδοτούν οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης. Βλέπουμε αρχαιολόγους να ξυλοκοπούνται στη Μύκονο και το Υπουργείο Πολιτισμού να τους λέει περίπου να φύγουν από εκεί», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, επισημαίνοντας πως «η χώρα, την επόμενη μέρα, μπορεί να έχει μια κυβέρνηση που θα ρυθμίσει το ιδιωτικό χρέος με δίκαιο τρόπο, μια κυβέρνηση που θα αυξήσει το εισόδημα των πολιτών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This