Προεκλογική φιέστα από Χατζηδάκη για τον ΕΦΚΑ

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε σε επτά μεταρρυθμίσεις τις οποίες υπόσχεται πως θα υλοποιήσει τα... επόμενα χρόνια

Must Read

Σε μία άνευ προηγουμένου φιέστα προπαγάνδας λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές επιδόθηκε η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Ο Κωστής Χατζηδάκης και το επιτελείο του θεώρησαν σκόπιμο να διαφημίσουν τα πεπραγμένα τους στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, κρύβοντας επιμελώς τα άλυτα προβλήματα που κληροδοτούν στους διαδόχους τους.

Ο… superman του υπουργικού συμβουλίου αναφέρθηκε σε επτά μεταρρυθμίσεις τις οποίες υπόσχεται πως θα υλοποιήσει τα επόμενα χρόνια και οι οποίες αφορούν την ενοποίηση των 88 διαφορετικών βάσεων δεδομένων του ΕΦΚΑ σε ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου όλων των πολιτών, τη διασύνδεση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ με τον ΕΦΚΑ – Πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ», την υλοποίηση 15 νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που θα συνδυαστεί με σταδιακή κατάργηση 10 συναλλαγών που γίνονται με φυσικό τρόπο στα γκισέ του φορέα, την επέκταση του θεσμού των υπαλλήλων ροής και υποδοχής σε όλα τα υποκαταστήματα στη χώρα, την ανακαίνιση του συνόλου των υποκαταστημάτων και την ολοκλήρωση της τοποθέτησης στον ΕΦΚΑ των νέων γενικών διευθυντών έως τέλη Μαΐου και 200 περίπου διευθυντών βαθμιαία έως τα τέλη του έτους.

Αυτό που παρέλειψε, βέβαια, να υπενθυμίσει ο υπουργός Εργασίας είναι το γεγονός ότι η εμμονή της κυβέρνησης για τον διορισμό αυτής της νέας… στρατιάς golden boys στη Δημόσια Διοίκηση με τις προκλητικές αμοιβές θα πληρωθεί από το υστέρημα των φορολογουμένων και ασφαλισμένων, οι οποίοι ελάχιστη βελτίωση έχουν δει στην καθημερινότητά τους, αφού η υποτιθέμενη λύση στο πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων επιτυγχάνεται με την έκδοση αποφάσεων στο… περίπου, με πενιχρά ποσά, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν στις εισφορές που έχουν καταβληθεί επί δεκαετίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This