Γιατί κόπηκαν «ψιλά γράμματα» από το βιβλίο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Must Read

Υπέστη προληπτική λογοκρισία η διήγηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά όπως αυτή αποτυπώνεται στο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε; Η απάντηση είναι θετική και τη δίνει ο συγγραφέας από τον πρόλογο.

Ο συγγραφέας αναφέρει ότι «σε ελάχιστα σημεία νομικοί λόγοι επέβαλαν τη μη δημοσιοποίηση μερικών φράσεων», ενώ στην αμέσως προηγούμενη παράγραφο γίνεται αναφορά σε άγνωστα ντοκουμέντα από την υπόθεση των Σκοπίων.

Δείτε επίσης: Ο Κων. Μητσοτάκης (μετά θάνατον) άναψε νέες «φωτιές»: «Ο Κόκκαλης μας έριξε, αλλά με τη στήριξη του Σαμαρά»

Δεν είναι σαφές αν η μη δημοσιοποίηση αφορά τα ντοκουμέντα. Αν τα αφορά, καλώς, διότι η νομοθεσία για τα απόρρητα και μη αποχαρακτηρισμένα έγγραφα είναι αυστηρή. Αν, όμως, μη δημοσιοποίηση εννοούμε διήγηση για πραγματικά γεγονότα, π.χ. δωροδοκίες, εδώ υπάρχει ένα θεματάκι.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ζώντος του Μητσοτάκη λειάνθηκαν οι αναφορές του στον ρόλο του εφοπλιστή, Σταύρου Νιάρχου, στα ταραγμένα γεγονότα της αποστασίας. Αλλά γι’ αυτό είχε δοθεί συναίνεση. Τώρα; Άγνωστο αν θα μάθουμε…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This