Οι αναρτήσεις Μητσοτάκη-Ζελένσκι μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου

Must Read

Στο πλευρό των Ουκρανών δήλωσε ότι στέκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από τη συνάντηση του με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι, η οποία ανακοινώθηκε λίγα μόλις λεπτά… πριν την άφιξή του στο Μαξίμου.

Σε μια ακατανόητη κίνηση, ο Μητσοτάκης που παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με την εξωτερική πολιτική, προσκάλεσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο δείπνο με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Με χαρά καλωσορίζω τον Πρόεδρο Ζελένσκι στην Αθήνα! Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας καθώς υπερασπίζεται την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα. Και στεκόμαστε στο πλευρό του γενναίου λαού της Ουκρανίας, καθώς αγωνίζεται για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του» έγραψε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από πλευράς του ο Ζελένσκι έκανε λόγο για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τον Μητσοτάκη και ανέφερε ότι θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ θα συμμετάσχει και στην Σύνοδο των Βαλκανικών χωρών.

«Ακολουθεί η επίσκεψη στην Ελλάδα. Έχουμε ήδη φτάσει. Συνάντηση με την Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και την ελληνική αντιπροσωπεία. Η ατζέντα είναι ό,τι μπορούμε να κάνουμε μαζί για να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή και την ελευθερία στο κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι.

Σύνοδος Κορυφής Ουκρανίας-Βαλκανίων: κοινή συνάντηση με βαλκανικούς ηγέτες, συντονισμός της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης, αμυντική συνεργασία, ασφάλεια. Επίσης, χωριστές συνομιλίες για διμερή θέματα. Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Καθημερινά ενισχύουμε το κράτος μας, τους πολεμιστές μας και τη συνεργασία μας με τους εταίρους» αναφέρει η ανάρτηση στο Χ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This