Εκτός τόπου και χρόνου βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τους καθ’ ύλην αρμόδιους για τη διαχείριση της κρίσης στον θεσσαλικό κάμπο υπουργούς να προχωρούν σε εξοργιστικούς ισχυρισμούς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η αναπληρώτρια υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη -έχει το χαρτοφυλάκιο της δημόσιας Υγείας-, η οποία, προκειμένου να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και την απόλυτη αδυναμία του να προστατεύσει τους πολίτες από τον υγειονομικό κίνδυνο, προέβαλε ως δικαιολογία ότι το νερό στον Βόλο ήταν κακό ακόμη και πριν το καταστροφικό πέρασμα του «Daniel».
«Πιθανόν να μη γνωρίζετε ότι το νερό στον Βόλο δεν ήταν πόσιμο ούτε πριν από την πλημμύρα» υποστήριξε η υπουργός. Επιχείρησε δηλαδή με αυτόν τον τρόπο να υποβαθμίσει το γεγονός ότι ο Βόλος βρίσκεται για δέκατη πέμπτη συνεχή ημέρα χωρίς πόσιμο νερό, με τη δικαιολογία ότι και πριν από την πλημμύρα αυτό υπήρξε προβληματικό, κάτι
που πράγματι έχει καταγγελθεί από τους κατοίκους.
Τα βλέμματα πλέον στρέφονται και στο εάν θα υπάρξει νέα απάντηση από την πλευρά του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος βεβαίως τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει ρίξει τους τόνους στην κόντρα με την Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Η τελευταία σε κάθε περίπτωση υποστήριξε πως «προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε την υγεία του πληθυσμού» και πως υλοποιείται σχέδιο παρέμβασης στην περιοχή της Θεσσαλίας που περιλαμβάνει επιδημιολογική επιτήρηση προκειμένου να εντοπίζονται έγκαιρα, νοσήματα όπως η γαστρεντερίτιδα.
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου -η οποία και υπέβαλε τη σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή- κατήγγειλε πως το επιτελικό σχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας «φτιάχνει στο ποδάρι» αυτοσχέδιες δομές με λειτουργικές και μη λειτουργικές εργασίες για την καταστροφή.
Την ίδια ώρα, να κατατεθούν στο Κοινοβούλιο όλα τα σχετικά έγγραφα για την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας ζητεί το ΚΚΕ, με αίτημα κατάθεσης εγγράφων που υπέβαλαν βουλευτές του κόμματος.