Σε άμεση ανθρωπιστική παύση στη Γάζα καλεί ο Γεραπετρίτης από τις Βρυξέλλες

«Σε όλες τις περιπτώσεις επιθετικότητας, προσβολής της κυριαρχίας και τρομοκρατίας πρέπει να εφαρμόζονται οι ίδιες αρχές», ανέφερε ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Must Read

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμμετείχε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπου και υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Λωρίδα της Γάζας, ούτως ώστε να υπάρχει συνεχής ροή βοήθειας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας ΥΠΕΞ εισηγήθηκε, συγκεκριμένα, άμεση ανθρωπιστική παύση, η οποία, όπως είπε, θα επιτρέψει την περίθαλψη τραυματιών και, όπου είναι απαραίτητο, τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία εκτός Γάζας. Πρότεινε δε την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση των βασικών δικτύων και την εξασφάλιση των βασικών αγαθών.

Παράλληλα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι σε όλες τις περιπτώσεις επιθετικότητας, προσβολής της κυριαρχίας και τρομοκρατίας πρέπει να εφαρμόζονται οι ίδιες αρχές, ενώ υπογράμμισε τη σημασία εγκατάστασης κέντρων αφαλάτωσης στην περιοχή, για τη μαζική παραγωγή πόσιμου νερού. «Είναι αντιληπτό ότι η ανθρωπιστική παύση δεν είναι αρκετή, ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία και ρεαλιστική σε αυτή τη φάση, έστω και μικρής κλίμακας. Θα μπορούσε, κατέληξε, να δημιουργήσει μια δυναμική για τον τερματισμό των εχθροπραξιών», δήλωσε σχετικά, με βάση τις ίδιες διπλωματικές πηγές.

 

Δείτε επίσης: Ομοβροντία Δένδια κατά Γεραπετρίτη και Μαξίμου!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This