Ανυπομονεί να υποδεχτεί στην χώρα μας τον προκλητικό Σουλτάνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι αντιλαμβάνεται τη Θεσσαλονίκη ως τμήμα της τουρκικής επικράτειας, στην οποία δικαιούται να επέμβει!
Κόντρα στις αντιδράσεις και τις προειδοποιήσεις κορυφαίων στελεχών της ΝΔ για τους χειρισμούς του στα ελληνοτουρκικά, πίσω από τους οποίους κρύβονται μυστική διπλωματία και… παραχωρήσεις στις ορέξεις του Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Κόνραντ Αντενάουερ», έκανε λόγο για συμφωνία με την Τουρκία, ενώ δήλωσε ότι διαφωνεί με τον Τούρκο πρόεδρο για τη Χαμάς, αλλά… αυτός δεν είναι λόγος για να μην τον καλωσορίσει στην χώρα μας!
«Με την Τουρκία έχουμε συμφωνήσει σε έναν Οδικό Χάρτη για την εξομάλυνση των διμερών μας σχέσεων, ώστε να προβάλλουμε τη «θετική» ατζέντα και μην επιτρέψουμε στις δυσκολίες που έχουμε να καταλήξουν σε μία στρατιωτική αναμέτρηση. Πείσαμε την Τουρκία πως η προηγούμενη αναθεωρητική της στάση έναντι της Ελλάδος ήταν εξόχως αντιπαραγωγική, τους τελευταίους μήνες οι σχέσεις μας χαρακτηρίζονται από détente, έχω συναντήσει ήδη τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δύο φορές τους τελευταίους μήνες, προφανώς και διαφωνώ απόλυτα με τα σχόλια του για τη Χαμάς, αλλά αυτό δεν αποτελεί λόγο για να μην τον καλωσορίσω στην Ελλάδα σε κάτι λιγότερο από έναν μήνα, όπου θα συζητήσουμε για τις διμερείς μας σχέσεις. Έχουμε όλοι μας συμφέρον να μη γενικευθεί η σύρραξη ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και μπορεί τα νησιά να ασφυκτιούν από μετανάστες, ο πρωθυπουργός όμως έδωσε την εκδοχή που τον βολεύει για το επικοινωνιακό του παιχνίδι: «Στο μεταναστευτικό πλέον στην Ελλάδα μπορούμε να διαχειριστούμε τις ροές και να προωθούμε ταυτόχρονα τις διαδικασίες απονομής ασύλου» είπε και πρόσθεσε: «Εάν η Γερμανία είναι ένας μεγάλος «μαγνήτης» για τους μετανάστες τότε η διαχείριση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης θα γίνει πολύ δυσκολότερη. Χρειαζόμαστε περισσότερη βοήθεια, περισσότερα χρήματα, καλύτερη συνεργασία με τις τρίτες χώρες και αποτελεσματικότερη πολιτική επιστροφών. Είμαι περισσότερο αισιόδοξος πλέον, καθώς στο Ευρωπαικό Συμβούλιο υπάρχει πλέον μεγαλύτερη κατανόηση για το ζήτημα του Μεταναστευτικού».